Pamoentjak Singgih, Roswitha - Partini. Recollections of a Mang

Schrijver:
Titel: Partini. Recollections of a Mangkunagaran Princess.
ISBN: 9789794281550
Taal: Meertalig
Uitgever: Djambatan, Jakarta
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 1986, 113 blz. Indonesisch- en Engelstalig. Met foto's. Kaft gedeeltelijk verkleurd. Gesigneerd met opdracht door Partini.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Biografie van Partini (geb. Solo, Nederlands-Indië 15-8-1902 – gest. Jakarta 1998), met name over haar jeugd. Ze was vooral bekend als Partini Djajadiningrat, ook bekend onder de schrijversnaam Arti Poerbani. Ze was vorstendochter, schrijfster en sieraadontwerpster. Dochter van Soerjosoeparto (1885-1944), vanaf 1916 Mangkunegoro VII, vorst van Mangkunegaran, en Mardewi (ca. 1886-?). Partini trouwde op 9-1-1921 in Solo met Hoesein Djajadiningrat (1886-1960), hoogleraar Islamitisch recht, Javaans, Maleis en Soendanees. Uit het huwelijk werden 3 dochters en 3 zoons geboren.

Partini werd geboren als oudste dochter van Raden Mas Haryo Soerjosoeparto en diens selir (concubine) Mardewi. Ze zou van vaderszijde drie halfbroers en drie halfzusters krijgen. Kort na Partini’s geboorte verliet haar zestienjarige moeder het hof in Solo, waarna vader Soeparto, zeventien jaar oud, Partini toevertrouwde aan zijn oudere zuster. Hij kreeg pas belangstelling voor zijn dochter toen ze een kleuter was. Zo leerde hij haar Nederlands en stuurde haar naar een Nederlandse kleuterschool, een Fröbelschool. Geïnspireerd door de idealen en geschriften van Raden Adjeng Kartini trachtte hij deze in Partini’s opvoeding te realiseren. Ook was hij betrokken bij de oprichting van Boedi Oetomo (Het Schone Streven), een vereniging die westerse kennis onder het Javaanse volk wilde verspreiden met behoud van de eigen Javaanse cultuur. Toen Soeparto in 1913 colleges ging volgen aan de Leidse universiteit, bleef Partini achter onder de hoede van twee selirs.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.