Susan Travers., W. Holden - Liefde In Afrika

Schrijver:
Titel: Liefde In Afrika
ISBN: 9789044300369
Uitgever: The House of Books
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het moedige, meeslepende verhaal van de enige vrouw die met het legendarische Vreemdelingenlegioen in de Tweede Wereldoorlog ten strijde trok en daar haar grote liefde ontmoette.
Susan Travers groeide beschermd op in een rijk Engels gezin, maar droomde al op jonge leeftijd van een spannend leven vol avontuur. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, lukte het haar als enige vrouw zich aan te sluiten bij het Franse Vreemdelingenlegioen, dat in zijn 167-jarige geschiedenis alleen mannen heeft toegelaten. In 1940 werd Susan de persoonlijke chauffeur van kolonel Koenig in de woestijn van Noord-Afrika. Tijdens de vaak levensgevaarlijke ritten langs de linies met de kolonel, bloeide er tussen hen een passionele relatie op. Een liefde die, eenmaal terug in Europa, onmogelijk bleek, maar hen voor áltijd zou verbinden. Aan zijn zijde overleefde ze veldslagen die van doorslaggevend belang waren voor het verloop van de oorlog.
Susan Travers werd na de oorlog gedecoreerd met de hoogste militaire onderscheidingen die in Frankrijk ooit aan een vrouw zijn uitgereikt.
Een liefde in Afrika is indrukwekkender dan welk fictief Hollywood-verhaal ook. Het is een van de grootste overleveringen van de twintigste eeuw, die de lezer meeneemt naar de hitte, spanning, kameraadschap, verlies en een bijzondere liefde aan het oorlogsfront in Noord-Afrika.
Susan Travers (Londen, 1909) besloot uit privacyoverwegingen haar levensverhaal pas te vertellen nadat al haar dierbare kameraden en familieleden overleden waren. Wendy Holden, bekwaam journaliste en auteur van diverse (film)boeken en biografieën, tekende haar indrukwekkende verhaal op. Een liefde in Afrika werd verkocht aan vele landen, waaronder Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Finland en Nederland.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Susan Travers., W. Holden - Liefde In Afrika