Anna Seghers - Het zevende kruis

Schrijver:
Titel: Het zevende kruis
ISBN: 9789461641908
Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij van
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 13,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het zevende kruis' is een roman geschreven door Anna Seghers. Het verhaal speelt zich af in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt de hoofdpersoon, George Heisler, een politieke gevangene die ontsnapt uit een concentratiekamp.

Het boek begint met de ontsnapping van Heisler uit het kamp Westhofen. Hij is een van de zeven gevangenen die erin slaagt te ontsnappen, maar de nazi's zijn vastbesloten om hen te vinden en te straffen. Terwijl Heisler op de vlucht is, ontmoet hij verschillende mensen die hem helpen en beschermen, waaronder oude vrienden, vreemden en zelfs een voormalige geliefde.

Terwijl Heisler door Duitsland reist, wordt de lezer geconfronteerd met de gruwelen van het naziregime en de impact ervan op het dagelijks leven van gewone mensen. Seghers beschrijft de angst en onderdrukking die heerst in het land, evenals de moed en solidariteit van degenen die zich verzetten tegen het regime.

Het zevende kruis is niet alleen een spannend verhaal over een ontsnapping, maar ook een diepgaande verkenning van de menselijke geest en de kracht van solidariteit. Seghers laat zien hoe mensen in tijden van crisis en onderdrukking kunnen opstaan en elkaar kunnen helpen, zelfs als ze hun eigen leven op het spel zetten.

Het boek is meeslepend geschreven en Seghers slaagt erin om de lezer emotioneel betrokken te maken bij de personages. Haar beschrijvingen zijn levendig en gedetailleerd, waardoor de lezer zich echt kan inleven in de situatie en de gevoelens van de personages.

'Het zevende kruis' is een belangrijk boek dat niet alleen een historisch perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog, maar ook relevante thema's aansnijdt zoals verzet, moed en menselijkheid. Het laat zien dat zelfs in de donkerste tijden er hoop en solidariteit kan zijn.

Het boek is een klassieker in de Duitse literatuur en heeft verschillende prijzen gewonnen. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de menselijke ervaring in tijden van crisis.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anna Seghers - Het zevende kruis