Vonne van der Meer, van der Meer - Verhalen

Schrijver:
Titel: Verhalen
ISBN: 9789023439431
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een vrouw vindt pornoblaadjes van haar man en probeert zich voor te stellen welke fantasieën hij daarbij heeft.

Een gepensioneerde man luistert geobsedeerd naar de geluiden van zijn jonge, badende buurvrouw en vormt zich een beeld van haar leven.

Een moeder probeert te begrijpen waarom haar achttienjarige zoon niet op kan houden in Sinterklaas te geloven, terwijl hij weet dat Sinterklaas niet bestaat.

In Vonne van der Meers verhalen gaat het steeds om de spanning tussen verbeelding en werkelijkheid. Hoe geloofwaardig kan een fantasie zijn, waar ligt de grens tussen het feitelijke en wat iemand zich inbeeldt? Daarnaast wordt er een subtiel spel met de lezer gespeeld, die van de ene aangename en intrigerende verrassing in de andere valt.

'Complexiteit, onverwachtheid, originaliteit en spanning, geheimen, timing, fantasie... Het knappe en verwarrende van Vonne van der Meers verhalen is dat zij dat zowel weet te verbeelden in het denken van haar personages, in haar eigen thematiek, maar ook in de vorm waarin ze de verhalen vertelt.' Jessica Durlacher, Vrij Nederland

'Vonne van der Meer kan heel goed om zich heen kijken en luisteren, wat haar verhalen ongelooflijk concreet maakt. ...vrouwelijke blik en beleving, seksualiteit en overspel - Vonne van der Meer kan daarmee iets wat maar weinigen in onze literatuur haar nadoen; niemand eigenlijk.' Robert Anker, Het Parool

'Vonne van der Meer is met haar bondige stijl, haar vermogen om met een paar streken situaties en personen neer te zetten en in kort bestek spanning op te bouwen een verhalenschrijfster pur sang.' Elsbeth Etty, NRC Handelsblad

Vonne van der Meer (1952) debuteerde in 1985 met Het limonadegevoel en andere verhalen, dat in 1993 gevolgd werd door een tweede bundel verhalen: Nachtgoed. Daarnaast publiceerde zij Een warme rug (roman,1987), De reis naar het kind (roman, 1989), Zo is hij (roman,1991 ), Spookliefde (novelle, 1994) en Weiger nooit een dans (toneel,1995). In 1985 ontving zij de Geertjan Lubberhuizenprijs voor haar debuut. Haar werk is in het Duits vertaald.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vonne van der Meer, van der Meer - Verhalen