Gabriel Garcia Marquez - Honderd jaar eenzaamheid

Schrijver:
Titel: Honderd jaar eenzaamheid
ISBN: 9789029048576
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 20,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Honderd jaar eenzaamheid, geschreven door Gabriel Garcia Marquez, is een epische roman die zich afspeelt in het fictieve dorp Macondo. Het boek vertelt het verhaal van de Buendía-familie over een periode van honderd jaar, waarin ze geconfronteerd worden met liefde, oorlog, politiek en de onvermijdelijke eenzaamheid die het leven met zich meebrengt.

Het verhaal begint met de stichting van Macondo door José Arcadio Buendía en Úrsula Iguarán, een paar dat gedoemd is om eenzaamheid te ervaren. Ze hebben een zoon, Aureliano Buendía, die een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van de familie. Terwijl Macondo groeit, wordt het dorp geïsoleerd van de buitenwereld en ontwikkelt het zijn eigen unieke cultuur en tradities.

De roman volgt de levens van verschillende generaties van de Buendía-familie, waarbij elk personage zijn eigen strijd met eenzaamheid en isolement heeft. Er zijn liefdesaffaires, familievetes, politieke intriges en magische gebeurtenissen die het verhaal doordrenken. Marquez weeft een complex web van personages en gebeurtenissen, waarbij hij de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van Macondo en de Buendía-familie.

Het boek is doordrenkt van magisch realisme, een literaire stroming waar Marquez bekend om staat. Hij combineert realistische elementen met fantastische en bovennatuurlijke gebeurtenissen, waardoor het verhaal een dromerige en surrealistische sfeer krijgt. De grens tussen realiteit en fantasie vervaagt, waardoor de lezer wordt meegesleept in een wereld vol wonderen en mysteries.

Honderd jaar eenzaamheid is niet alleen een familiegeschiedenis, maar ook een allegorie voor de geschiedenis van Latijns-Amerika. Marquez gebruikt de Buendía-familie als een microkosmos van de maatschappij, waarbij hij thema's als kolonialisme, politieke corruptie en sociale ongelijkheid aan de kaak stelt. Het boek is een kritiek op de destructieve cyclus van geweld en eenzaamheid die de regio heeft geteisterd.

Met zijn rijke en levendige taal, meeslepende verhaallijnen en diepgaande thema's, is Honderd jaar eenzaamheid een literair meesterwerk dat de lezer betovert en uitdaagt. Het boek heeft talloze prijzen gewonnen en wordt beschouwd als een van de grootste werken uit de Latijns-Amerikaanse literatuur. Het is een tijdloos verhaal dat de menselijke ervaring verkent en de lezer achterlaat met een gevoel van verwondering en reflectie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gabriel Garcia Marquez - Honderd jaar eenzaamheid