Breytenbach, Breyten - Een seizoen in het paradijs

Schrijver:
Titel: Een seizoen in het paradijs
ISBN: 9789029016292
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheden: 1984, linnen hardcover met stofomslag, vergeeld, goed exemplaar
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
9029016299.
De grote Zuidafrikaanse dichter Breyten Breytenbach, die van 1975 tot eind 1982 in Zuidafrikaanse gevangenschap verkeerde op beschuldiging van verzet tegen het anti-apartheidsregiem en die thans in Parijs woont, bezocht in 1973 met zijn Frans-Vietnamese vrouw het land van zijn jeugd - na een afwezigheid van ruim twaalf jaar. Zijn vrouw, die in Zuid-Afrika als kleurlinge geldt, kreeg toen voor het eerst een visum en mocht reizen als 'ere-blanke'. Over deze reis, die vol was van ontroering en gruwel, schreef hij een grootse autobiografische roman, Een seizoen in het paradijs. De titel is een bittere omkering van Rimbauds visionaire geschrift Een seizoen in de hel.

Het boek is een hartverscheurende liefdesverklaring aan de onvergetelijke natuur in het land en aan de unieke aard van de Afrikaanders. Tegelijk is het een schrijnende afrekening met een ten dode opgeschreven samenleving, die geen toekomst meer wil zien.

De originele versie van Een seizoen in het paradijs is jarenlang verboden voor publikatie door de Zuidafrikaanse censuur. In 1977 verscheen echter een gekuiste, niet-geautoriseerde versie. Deze Nederlandse vertaling is gebaseerd op het oorspronkelijke manuscript, waarvan een kopie naar Nederland was gestuurd. Inmiddels zijn er vertalingen verschenen in de Verenigde Staten, Engeland en West-Duitsland.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Breytenbach, Breyten - Een seizoen in het paradijs