Micha Leeflang, Koenraad Jockheere, Sven van Dorst, e.a - VAN A

Schrijver:
Titel: VAN ANTWERPEN NAAR AMSTERDAM : Schilderkunst uit de zestiende en zeventiende eeuw
Uitgever: , Hannibal Books, 2023
Bijzonderheden: Softcover met flappen, 408 pag. NL editie, 290 x 250 x 35 mm ,Nieuw !, Mooi dik boek met talrijke illustraties in kleur / z/w. ISBN 9789464666120.
Prijs: € 50,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Ontdek hoe Vlaamse en Brabantse meesters Nederland groot hebben gemaakt De Nederlandse kunst van de zeventiende eeuw wordt wereldwijd geroemd, maar hoe 'Hollands' zijn deze schilderijen werkelijk? Aan de hand van ruim negentig topstukken van Vlaamse en Hollandse meesters laat dit boek zien dat de bloei van de zeventiende-eeuwse Hollandse schilderkunst er niet was geweest zonder het zestiende-eeuwse Antwerpen. Religieuze vluchtelingen die vanuit deze metropool naar het noorden trokken, speelden hierin de hoofdrol. De Val van Antwerpen in 1585 resulteerde namelijk in de massale uittocht van Antwerpenaren naar het noorden. Aan de hand van persoonlijke verhalen en diepgaand onderzoek wordt kennisgemaakt met het verhaal van talentvolle en goed opgeleide kunstenaars en kooplieden die in het noorden godsdienstvrijheid en nieuwe handelsmogelijkheden zochten. Van Antwerpen naar Amsterdam toont unieke werken van grote meesters als Joos van Cleve, Pieter Aertsen, Maerten de Vos, Frans Floris, Frans Hals, Peter Paul Rubens, Antoon van Dyck, Jacob Jordaens, Jan Steen en Rembrandt van Rijn. Publicatie bij de tentoonstelling Ode aan Antwerpen, hoe Vlaamse meesters Nederland groot maakten in het Museum Catharijneconvent van 14 mei tot 17 september 2023. Van Antwerpen naar Amsterdam is geen catalogus maar een tijdloos referentiewerk dat in geen enkele kunstboekenbibliotheek mag ontbreken. Met tekstbijdragen van onder anderen Micha Leeflang, curator in het Museum Catharijneconvent, Koenraad Jonckheere, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent en auteur van de bestseller A New History of Western Art, en Sven Van Dorst, hoofd van het restauratieatelier van The Phoebus Foundation.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Micha Leeflang, Koenraad Jockheere, Sven van Dorst, e.a - VAN ANTWERPEN NAAR AMSTERDAM : Schilderkunst uit de zestiende en zeventiende eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.