Friedrich Weinreb - Het leven van Jezus

Schrijver:
Titel: Het leven van Jezus
ISBN: 9789063255176
Taal: Nederlands
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Bijzonderheden: 2de Hands - Als Nieuw / Hardcover / 1ste druk / 1997 / 318 pagina's / Nederlands / 9789063255176
Prijs: € 62,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wanneer we de Bijbel op de gebruikelijke manier interpreteren historisch, sociaal, psychologisch, filologisch - bekijken we alleen de uiterlijke betekenis van de verhalen en mededelingen die er in staan. De joodse denker Friedrich Weinreb stelt echter dat we daarmee de Bijbel én de mens onrecht aandoen. In Het leven van jezus: Een joodse visie op het Nieuwe Testament gaat Weinreb daarom een stap verder. Aan de hand van de joodse over levering onderzoekt hij wat de innerlijke betekenis van de verhalen uit het Nieuwe Testament kan zijn. Zo komt hij tot een joodse visie op de geboorte en het leven van Jezus, op diens kruisiging en wederopstanding - om daarmee door te dringen tot het verborgen wezen van het leven van ieder individueel mens.

'Want het verborgene is de bron van al het zijn. Het brengt in ieder tijdsmoment Gods blauwdruk van de wereld voort, zoals Hij die in zijn woorden ook door de Heilige Geest in het aanzijn roept.'
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Friedrich Weinreb - Het leven van Jezus