P. Penning de Vries - Van dag tot aan de tafel van Gods woord /

Schrijver:
Titel: Van dag tot aan de tafel van Gods woord / 2 van pinksteren tot advent
ISBN: 9789074395250
Taal: Nederlands
Uitgever: Sint Petrus Canisiusstichting
Bijzonderheden: 2de Hands - Als Nieuw / Hardcover / 1ste druk / 1996 / 600 pagina's / Nederlands / 9789074395250
Prijs: € 18,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Piet Penning de Vries SJ (1928-1995) gaf heel zijn priesterleven als geestelijk leidsman begeleiding, eerst aan de studenten van zijn orde en vanaf 1973 aan de priesterstudenten van het groot-seminarie Rolduc van het bisdom Roermond. Bij zijn dood liet hij een rijke geestelijke erfenis na: onder andere preken bij een groot aantal evangeliepericopen van de zondagen en van door-de-week. Zijn zondagspreken werden gepubliceerd in 'Van Hart tot hart'. De door-de-weekse preken verschijnen in twee delen. In het eerste deel de preken bij de evangelies van door-de-week van advent tot pinksteren. In dit tweede deel de preken op de weekdagen van pinksteren tot advent.
In zijn nalatenschap werden niet van alle door-de-weekse evangelielezingen homilieën aangetroffen. Aangezien bij de publicatie van zijn preken niet zozeer overwegingen van piëteit de doorslag hebben gegeven jegens de persoon van pater Penning de Vries, maar overwegingen van pastorale aard, namelijk het verlangen om gelovigen in deze priester-arme streken van geestelijk voedsel te voorzien, werden de lacunes in zijn nalatenschap aangevuld met preken door J. Bots SJ. Volledige registers op de vindplaatsen van de lezingen en de preken bij de zondagsevangelies ("Van Hart tot hart") en van lezingen en preken bij de door-de-weekse evangelies ("Van dag tot dag", I en II) geven een snelle toegang tot de gezochte preken.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

P. Penning de Vries - Van dag tot aan de tafel van Gods woord / 2 van pinksteren tot advent