Kaplan, Robert - Moesson De Indische Oceaan en de toekomstige

Schrijver:
Titel: Moesson De Indische Oceaan en de toekomstige wereldmachten
ISBN: 9789000331109
Taal: Nederlands
Uitgever: Spectrum
Bijzonderheden: 2013 6e druk / paperback / 415 pag. / 612 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Amerikaanse journalist Robert D. Kaplan neemt de lezer in het boek Moesson mee op een ontdekkingsreis. Daarbij analyseert hij op soms zeer uitvoerige wijze de staat waarin de landen rondom de Indische Oceaan verkeren. Kaplan overtuigt je van het feit dat het gebied tussen Mozambique en Indonesië aan haar Gouden Eeuw begonnen is. Hij ziet een verschuiving van de wereldeconomie van Europa naar Azië. De opkomst van India en China zijn daarvan het grootste bewijs. Al reizend ontdekte Kaplan een jaar lang alle belanghebbende landen die invloed uitoefenen op de groei van deze regio. Het boek neemt je allereerst mee naar Oman, de staat die een grote rol kan gaan spelen als doorgeefluik tussen Europa en Azië. De moessonwinden hadden een zeer grote invloed op de vroegere wereldhandel: waaide het vanuit het westen, dan vaarden schepen uit West-Afrika en Arabië naar Azië, met oostenwind keerden ze met volgepakte schepen weer naar huis. Kaplan legt hier succesvol de link tussen heden en verleden. De wind heeft nu niet veel invloed meer, maar is het historische fundament voor de huidige wereldhandel. Vooral Pakistan wordt zeer gedetailleerd geanalyseerd, omdat Pakistan door Kaplan wordt aangeduid als een probleemzone. Zo weten we nu dat dit land totaal verdeeld is op gebied van culturen en geloof. Dat maakt de kans dat Pakistan zal opbloeien minder groot dan bijvoorbeeld in buurland India, dat meer een mengelmoes is van culturen en geloven. Het gebied rondom de Indische Oceaan kan zo krachtig worden omdat de landen rijk aan grondstoffen als gas en olie zijn. Een belangrijke wereldmacht is China, dat haar invloed uitbreidt door in Birma havens te bouwen. De grootmacht voert een tweeoceanenpolitiek, bang om de slag te missen aan de Indische Oceaan. Kaplan opent je ogen voor de strategieën die de landen hanteren in de wedloop van economische groei. Als je geïnteresseerd bent in geografie en economie, dan is er op dit moment geen interessanter boek voorhanden.

Westerse landen moeten zich concentreren op de Indische Oceaan om hun wereldwijde dominantie te behouden.

Robert Kaplan gaat onder andere in op de effecten van explosieve bevolkingsgroei, klimaatveranderingen en de toenemende invloed van extremistische politieke groeperingen.

Een boek dat tot nadenken stemt.

Robert D. Kaplan schreef meerdere bestsellers over politiek en reizen. In 2011 werd hij uitgeroepen tot een van 's werelds "top 100 global thinkers'.

"De kracht van Kaplans proza zit in de pregnante formuleringen, die in de Nederlandse vertaling door Margreet de Boer goed tot hun recht komen. [...] Het blijven mooi opgeschreven impressies en gedachten van een scherpzinnig waarnemer.' de Volkskrant

"Boeiende mix van reportage en analyse.' De Standaard
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

zakelijk

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.
VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)
Posttarieven 2024:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- 100 gram tot 2 kilo € 3,85
Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)
Verzending via DHL ook mogelijk.
Buitenland:
BELGIË: € 8,15 via DPD

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kaplan, Robert - Moesson   De Indische Oceaan en de toekomstige wereldmachten Kaplan, Robert - Moesson   De Indische Oceaan en de toekomstige wereldmachten Kaplan, Robert - Moesson   De Indische Oceaan en de toekomstige wereldmachten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekensalon Koos Tak
    Kamer van Koophandel nummer: 67601944
    NL001530193B08
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.