Damsma, H. - De kunst van de 20ste eeuw

Schrijver:
Titel: De kunst van de 20ste eeuw
ISBN: 9789068682168
Taal: Nederlands
Uitgever: Thoth, Uitgeverij
Bijzonderheden: 1999, 520pp, in nieuwstaat
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Alfabetisch overzicht van vijfhonderd beeldend kunstenaars uit de 20e eeuw aan de hand van één royale kleuren illustratie en korte informatie per kunstenaar zoals Cezanne, Picasso, Rodin, Mondriaan, Matisse enz.

Samenvatting
De twintigste eeuw biedt een grotere variatie aan kunststijlen en -opvattingen dan enige andere periode daarvoor. De afgelopen tien decennia vormden een tijdperk waarin uitvindingen, ontdekkingen en politieke omwentelingen elkaar in een razend tempo opvolgden. Dat bracht ook radicale veranderingen teweeg in de kunstwereld: ze is internationaler geworden, kunstenaars zijn gaan experimenteren met olieverf, collages, sculpturen, readymades, installaties en video, en de positie van vrouwelijke kunstenaars is aanzienlijk verbeterd. Op de drempel van het nieuwe millennium biedt De kunst van de twintigste eeuw een alfabetisch overzicht van de kunstenaars van een opmerkelijk tijdsgewricht. Vijfhonderd royale kleurenafbeeldingen tonen niet alleen beroemde schilderijen. en beelden van Cézanne, Magritte, Picasso, Rodin, Mondriaan en Matisse, maar ook werken en installaties van latere kunstenaars als Pollock, Beuys, Broodthaers, Dibbets en Hockney. Een belangrijke plaats is daarnaast ingeruimd voor minder bekende kunstenaars die opmerkelijk mooi werk gemaakt hebben terwijl ook toekomstige klassiekers van de meest vernieuwende kunstenaars van dit moment als Damien Hirst, Cindy Sherman en Rob Scholte aan bod komen. Elke afbeelding gaat vergezeld van een puntige toelichting op het werk en de maker. De alfabetische volgorde levert een verrassende rangschikking op en de verwijzingen tussen de kunstenaars op basis van onderwerp, stijl of medium maken de lezer verder wegwijs in honderd jaar kunst. Dit uitvoerige naslagwerk, compleet met verklarende woordenlijsten van termen en kunststromingen en een internationale adreslijst van belangrijke musea en galeries, biedt een volstrekt nieuwe kijk op
de kunst van de twintigste eeuw.
Verder lezen

Stelay uit IJsselstein

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Damsma, H. - De kunst van de 20ste eeuw Damsma, H. - De kunst van de 20ste eeuw Damsma, H. - De kunst van de 20ste eeuw Damsma, H. - De kunst van de 20ste eeuw Damsma, H. - De kunst van de 20ste eeuw Damsma, H. - De kunst van de 20ste eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stelay

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stelay
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stelay een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stelay vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stelay kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.