H. Mohring - Beladen begrippen

Schrijver:
Titel: Beladen begrippen
ISBN: 9789023238706
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
''Beladen begrippen gaat over conflicten en schermutselingen aan de politiek-ambtelijke top van het overheidsapparaat.

Politici en topambtenaren hebben een nauwe samenwerkingsrelatie, waarin het normaal is dat zich af en toe meningsverschillen of botsingen voordoen. Conflicten horen er tot op zekere hoogte dus gewoon bij. Maar soms nemen deze conflicten buitengewone proporties aan en ontwikkelen ze zich tot ware politiek-bestuurlijke rellen met nationale proporties, waarbij de persoonlijke strijd veelal breed wordt uitgemeten in de media. Wat was er gaande? Waarom liepen deze conflicten zodanig uit de hand dat ten minste een van de betrokkenen gedwongen werd de aftocht te blazen?

De auteurs gaan op zoek naar onderliggende patronen. De begrippen vertrouwen en loyaliteit staan daarbij centraal. De hoofdrolspelers in conflicten blijken vaak verschillende - meestal impliciete - betekenissen toe te kennen aan deze begrippen. Welke betekenissen zijn dat? Hoe komen deze tot stand? En: welke invloed hebben die verschillende betekenissen op het verloop van het conflict?

Het boek geeft een aantal mogelijke antwoorden op deze vragen en probeert, aan de hand van praktijkvoorbeelden, het gedrag van hoofdrolspelers tijdens politiek-ambtelijke conflicten te verklaren. Daarmee biedt het tevens een basis om dat gedrag beter te voorspellen en nodigt het uit tot reflectie.

Hanneke Möhring, Carolien Gehrels en Peter Plug zijn in management- en adviesfuncties werkzaam bij Berenschot. Roel in t Veld vervult diverse functie in het openbaar bestuur en de wetenschap en is daarnaast als adviseur verbonden aan Berenschot.''
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. Mohring - Beladen begrippen