Bekke, de Vries - DE ONTPOLDERING VAN DE NEDERLANDSE LANDBOUW

Schrijver:
Titel: DE ONTPOLDERING VAN DE NEDERLANDSE LANDBOUW
ISBN: 9789044111194
Uitgever: Garant Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De recente ontwikkelingen in de landbouwsector, periode 1994-2000,. staan in deze studie centraal. In het midden van de jaren negentig leek het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, na een ingrijpende organisatieomslag, een nieuwe koers te hebben ingezet. Maar in de omgeving van dat ministerie, de landbouwsector zelf, diende zich een reeks ingrijpende gebeurtenissen aan. De gekkekoeienziekte, de varkenspest, de dioxineaffaire in het pluimvee, de herstructurering van de varkenshouderij zijn voorbeelden van nieuwe aandachttrekkende crises, die zich de afgelopen zes jaar voordeden. Dat had zijn weerslag in de politiek. Drie ministers waren achtereenvolgens verantwoordelijk in die zes jaar, van wie er een voortijdig vertrok. In de volksvertegenwoordiging werden opwindende debatten gehouden. De belangenorganisaties in de landbouw roerden zich. Nieuwe organisaties dienden zich aan. Het vanouds alle boeren representerende Landbouwschap verdween. Het tot dusver vertrouwde overlegmodel tussen politiek en sector veranderde ingrijpendOp het moment dat in het buitenland het Nederlandse poldermodel bekend werd en furore maakte, werd dit model in de landbouwsector over boord gezet. In opdracht van het ministerie hebben de auteurs onderzocht welke invloed dit alles heeft gehad op de rol en de positie van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: Hoe zal de relatie tussen ministerie en sector in de toekomst zijn? Hoe moet die sector worden gezien in het licht van het Europese en wereldwijde beleid ten aanzien van een vrijer handelsverkeer, de zorg voor veilig voedsel, een schoon milieu en aandacht voor de natuur? Ligt er een brede taak te wachten voor het ministerie, een taak die verder reikt dan alleen de zorg voor landbouw, visserij en natuur? Is de organisatie daartoe gereed?
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bekke, de Vries - DE ONTPOLDERING VAN DE NEDERLANDSE LANDBOUW Bekke, de Vries - DE ONTPOLDERING VAN DE NEDERLANDSE LANDBOUW