Roma Ligocka - Het meisje in de rode jas

Schrijver:
Titel: Het meisje in de rode jas
ISBN: 9789049201067
Uitgever: Boekerij
Bijzonderheden: Goed - vergeeld
Prijs: € 2,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Ze werd wereldberoemd door het enige fragment in kleur uit de film Schindler's List: het kleine meisje in de rode jas dat met grote ogen van angst toekijkt hoe de Duitsers het getto van Krakau ontruimen.

Roma Ligocka kan met haar moeder het getto van Krakau ontvluchten en vindt een onderduikadres bij een Poolse familie omdat die geroerd is door deze 'kleine aardbei'. Met valse papieren en blond geverfd haar overleeft zij de Holocaust, net als haar moeder en haar neef, de latere cineast Roman Polanski.

In dit boek beschrijft zij op pijnlijk eerlijke wijze haar levensverhaal. Zij beschrijft de verschrikkingen gezien door de ogen van een klein meisje en schetst een indrukwekkend beeld over de betekenis om joods te zijn onder Hitlers regime.
Ook na de oorlog blijft Roma lijden onder de pijnlijke herinneringen en ze valt regelmatig ten prooi aan depressies. Totdat ze zichzelf terugziet in de film Schindler's List.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.