Mourits, Bertram & Pierre N.G. Pesch. Inleiding van Rudi van der Paard

Schrijver:
Titel: Catalogus van de Bibliotheek Vestdijk
Taal: Nederlands
Uitgever: Utrecht : Universiteitsbibliotheek, 1995
Bijzonderheden: Paperback, 198pp, in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
1 pagina heeft 3 pennenstrepen. Verder zeer goed.

Simon Vestdijk (1898-1971)
Simon Vestdijk werd geboren op 17 oktober 1898 te Harlingen. In 1917 begon hij aan zijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1927 afstudeerde. Na onder meer als scheepsarts werkzaam te zijn geweest, wijdde hij zich in 1932 geheel aan de literatuur. Zijn eerste roman werd door verschillende uitgevers afgewezen en pas na zijn dood uitgegeven.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Vestdijk een tijd lang gijzelaar. Een aantal van zijn werken zijn in die periode verschenen.
Vestdijks totale oeuvre bestaat uit ruim 200 publicaties, waaronder gedichten, essays en romans. Hij overleed op 23 maart 1971 te Utrecht.
In 1936/1937 schonk Vestdijk 13 boeken aan de universiteitsbibliotheek.
Op 12 december 1989 is door de universiteitsbibliotheek en mevrouw Adriana Catharina Maria (Mieke) Vestdijk-van der Hoeven (1938-2018) een bruikleenovereenkomst getekend, waarbij de UB Utrecht ter plaatsing bij de afdeling Bijzondere Collecties ontvangt: “de gehele boeken- en tijdschriftenverzameling van Simon Vestdijk incluis al hetgeen daarin wordt aangetroffen” en “die boeken en tijdschriften waarin Simon Vestdijk danwel één of meer van diens werken worden behandeld, welke door uitleenster [mevr. Vestdijk] zijn verkregen of zullen verkregen“. Aanvankelijk was het haar bedoeling om de bibliotheek onder te brengen bij het Nederlands Letterkudig Museum en Documentatiecentrum in Den Haag.
Dit is echter niet doorgegaan.
In 2015 verkreeg de Universiteitsbibliotheek een collectie muziekstukken ten geschenke van de erven van Simon Vestdijk. Het gaat om vijf door Vestdijk gecomponeerde fuga’s, en drie teksten die door de schrijver op muziek zijn gezet. De fuga’s zijn in 1921 in Harlingen en Amsterdam op schrift gesteld. De drie teksten, waaronder ‘Na zonsondergang aan zee’ van Frederik van Eeden, bevatten geen datum, maar komen waarschijnlijk uit dezelfde periode.
In 2019 schonk zijn zoon Dick 14 boeken aan de Universiteitsbibliotheek. Hiervan zijn een autograaf van Simon Vestdijk met ongepubliceerde prozafragmenten (Gigolo’s en De vaders weten het niet meer) geschreven in een dummy met als titel De Ziener en een geannoteerde druk van Thanatos aan banden in januari 2020 overgedragen aan het Literatuurmuseum in Den Haag.

Bron: Universiteit Utrecht
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mourits, Bertram & Pierre N.G. Pesch. Inleiding van Rudi van der Paardt - Catalogus van de Bibliotheek Vestdijk Mourits, Bertram & Pierre N.G. Pesch. Inleiding van Rudi van der Paardt - Catalogus van de Bibliotheek Vestdijk Mourits, Bertram & Pierre N.G. Pesch. Inleiding van Rudi van der Paardt - Catalogus van de Bibliotheek Vestdijk Mourits, Bertram & Pierre N.G. Pesch. Inleiding van Rudi van der Paardt - Catalogus van de Bibliotheek Vestdijk

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:01 en 3:08 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Apollonius
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Apollonius een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Apollonius vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Apollonius kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.