Hans Ausloos, Hans Ausloos - In den beginne...

Schrijver:
Titel: In den beginne...
ISBN: 9789033482328
Uitgever: Acco
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Geen enkel boek heeft zo intens onze cultuur beïnvloed als de bijbel. Talloze werken uit de West-Europese muziek, beeldende kunsten en literatuur zijn door de Bijbel geïnspireerd, hetzij rechtstreeks, hetzij via 'vertaling', parafrase en interpretatie. Ook nu nog blijft de Bijbel de hedendaagse kunstenaars intrigeren.
Tegen de achtergrond van de herdenking van de tweehonderdste verjaardag van de geboorte van Charles Darwin en de tweehonderdste sterfdag van de componist Franz Haydn, kozen de organisatoren van de jaarlijkse lezingencyclus 'Bijbel en Cultuur' ervoor om, na de succesvolle lessenreeksen over Hooglied (2006), koning Salomo (2007) en Job (2008), in 2009 de Bijbelse scheppingsvoorstellingen en hun doorwerking in de Westerse cultuur te bestuderen. Immers, wars van elke vorm van creationisme, hebben de Bijbelse scheppingsverhalen nog altijd iets te vertellen. Die Bijbelse teksten teksten willen immers niet verklaren hoede wereld en de mens er zijn gekomen. Ze willen veeleer verkondigen dat het leven zin heeft en roepen tot het streven naar een wereld waarin het goed is om leven. En precies deze gedachte heeft kunstenaars van alle tijden ertoe aangezet de Bijbelse scheppingsmythen te verbeelden, te verwoorden en te verklanken.
De eerste bijdragen is bedoeld als een kennismaking met de Bijbelse scheppingsvoorstellingen (H. Ausloos). Vervolgens wordt de doorwerking van het scheppingsmotief in de beeldende kunsten (B. Baert), de literatuur (H. Bloemen) en de muziek (L. Bossuyt) belicht.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hans Ausloos, Hans Ausloos - In den beginne...