R. Beunderman - Interculturalisatie In De Jeugd-Ggz

Schrijver:
Titel: Interculturalisatie In De Jeugd-Ggz
ISBN: 9789023242901
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 13,35
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Interculturalisatie In De Jeugd-Ggz 1e druk is een boek van R. Beunderman uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023242901

De situatie van veel allochtone jongeren wordt gekenmerkt door keuzeconflicten. De verwachtingen thuis, op school en op straat liggen vaak ver uit elkaar. Deze jongeren moeten veelal voldoen aan een dubbel eisenpakket. Ze laveren voortdurend tussen de verschillende eisen die gesteld worden vanuit culturele, etnische en religieuze achtergrond, en de eisen waaraan ze moeten voldoen op school. Ernstige loyaliteitsconflicten kunnen daarvan het gevolg zijn. Bij sommigen van hen leidt die situatie tot het ontstaan van psychiatrische problematiek.

Het Nederlandse zorgsysteem staat bekend als zeer specialistisch, gestructureerd en gericht op het individu. Een dergelijk systeem leidt binnen de GGz voor allochtone jongeren vaak tot problemen aangezien zij niet worden benaderd als een onlosmakelijk onderdeel van de eigen groep. De hulpverlening aan deze jongeren verloopt dan ook inderdaad problematisch, omdat deze onvoldoende is toegesneden op hun wensen en behoeften.

Bij de instellingen voor Jeugd-GGz in Amsterdam staat het thema interculturalisatie sinds 2003 prominent op de beleidsagenda; de Amsterdamse Jeugd-GGz ziet het als haar taak om jongeren die te kampen hebben met psychiatrische problematiek passende, effectieve diagnostiek en behandeling en begeleiding te bieden. Sinds 2003 organiseren de Amsterdamse instellingen themamiddagen en congressen om kennis en ervaringen op het gebied van interculturalisatie te delen. De eerste resultaten daarvan werden vastgelegd in het succesvolle Meer kleur in de Jeugd-GGz (2004).
In 'Interculturalisatie in de Jeugd-GGz' zijn de bijdragen opgenomen van de sprekers van de afgelopen twee jaar.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R. Beunderman - Interculturalisatie In De Jeugd-Ggz