Kerr, Philip - A German Requiem

Schrijver:
Titel: A German Requiem
ISBN: 9780140139952
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
A German Requiem is het dertiende boek in de Bernie Gunther-serie, geschreven door Philip Kerr. Het boek speelt zich af in het naoorlogse Duitsland, in het jaar 1947.

Het verhaal begint wanneer Bernie Gunther, een voormalig politie-inspecteur, wordt benaderd door een Amerikaanse officier genaamd Lieutenant Colonel Harold Grein. Grein vraagt Gunther om te helpen bij het onderzoek naar een moord op een Amerikaanse officier in Berlijn. Gunther, die zijn hele leven heeft doorgebracht in een door oorlog verscheurd Duitsland, is terughoudend om zich opnieuw in een politieonderzoek te mengen. Maar wanneer hij ontdekt dat de moordenaar mogelijk een voormalig nazi is, besluit hij de zaak aan te nemen.

Terwijl Gunther dieper graaft in het onderzoek, wordt hij geconfronteerd met de duistere en verontrustende realiteit van het naoorlogse Duitsland. Hij ontdekt een netwerk van voormalige nazi's die zich schuilhouden en probeert te ontsnappen aan gerechtigheid. Gunther wordt geconfronteerd met corruptie, verraad en de schaduw van het naziverleden dat nog steeds over het land hangt.

Tijdens zijn onderzoek komt Gunther ook in contact met een oude bekende, Friedrich Korsch, een voormalige collega van de politie. Korsch is nu werkzaam bij de Amerikaanse militaire politie en helpt Gunther bij het onderzoek. Samen proberen ze de waarheid te achterhalen en de moordenaar te vinden, terwijl ze ook worstelen met hun eigen morele dilemma's en persoonlijke demonen.

A German Requiem is een meeslepende en spannende roman die de lezers meeneemt naar het naoorlogse Duitsland en de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Philip Kerr slaagt erin om de sfeer en de complexiteit van deze periode op indrukwekkende wijze weer te geven. Hij combineert historische feiten met fictie en creëert zo een boeiend verhaal dat zowel een spannende detective als een diepgaande verkenning van schuld, gerechtigheid en de menselijke natuur is.

Het boek is goed geschreven en Kerr slaagt erin om de personages tot leven te brengen met hun eigen unieke stemmen en persoonlijkheden. Bernie Gunther is een intrigerende protagonist, een man die geconfronteerd wordt met zijn eigen verleden en worstelt met zijn geweten. De plot is goed opgebouwd en zit vol met onverwachte wendingen en verrassingen.

A German Requiem is een aanrader voor liefhebbers van historische fictie en spannende romans. Het boek biedt een fascinerende kijk op het naoorlogse Duitsland en de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, en laat de lezers nadenken over thema's als schuld, gerechtigheid en de complexiteit van de menselijke natuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kerr, Philip - A German Requiem