H. Snijders, Dany Jacobs - Stichting management studies - Innov

Schrijver:
Titel: Stichting management studies - Innovatieroutine
ISBN: 9789023244738
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 9,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
''Uitgave in samenwerking met Stichting Management Studies''

Innoveren is meer dan ooit voorwaarde voor succes. Daarbij gaat het niet in de eerste plaats om grote uitzonderlijke vernieuwingen, maar meestal om verbeteringen van bestaande producten en diensten. Die stelling wordt in dit boek bewezen aan de hand van de innovatieroutines van 22 Nederlandse bedrijven en organisaties die bij herhaling succesvol zijn geweest met hun innovaties. Bekende industriële bedrijven als Philips, Shell, ASML, DSM, Siemens, Unilever werden onderzocht, naast minder bekende als Koning & Hartman, Ten Cate en Intervet. Een evenredig deel van het onderzoek richtte zich op de dienstensector en de creatieve industrie met ondernemingen als Achmea, HEMA, MEXX, Albert Heijn, Rabobank, Effectory, de Efteling, Stage Entertainment en KesselsKramer, aangevuld met het Groninger Museum, de Kunsthal en de gemeentes Amsterdam en Dordrecht.

Achter de innovatieroutines ontdekten Dany Jacobs en Hendrik Snijders een tiental disciplines waarin deze organisaties excelleren. Hiermee was het idee van de innovatietienkamp geboren: tien heel verschillende disciplines waarop een onderneming hoog moet scoren om blijvend succesvol te zijn met innovaties.

Innovatieroutine biedt algemeen managers, managers new business en R&D-directeuren inzichten in de afwegingen waarvoor zij staan bij het leiding geven aan innovatieprocessen. De innovatietienkamp helpt daarbij de mogelijke zwakke punten op te sporen die succes bij innovatie in de weg staan.

Dany Jacobs en Hendrik Snijders hebben een lange staat van dienst in het innovatieonderzoek. Dany Jacobs werkte lange tijd bij TNO, was tien jaar lang hoogleraar Strategisch Management in Groningen en is nu hoogleraar Industriële Ontwikkeling en Innovatiebeleid bij de Universiteit van Amsterdam en lector Kunst, Cultuur en Economie bij de hogescholen ArtEZ en HAN in Arnhem. Hendrik Snijders was ondermeer onderzoeker bij de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid en teamleider bij de Stichting Weten en is nu zelfstandig onderzoeker en docent bij de Rijksuniversiteit Groningen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. Snijders, Dany Jacobs - Stichting management studies - Innovatieroutine