Brugge, Jeroen ter | Edward K. de Bock | Ted Coert | Alexandra Gaba-va

Schrijver:
Titel: Wie teveel omhelst, houdt weinig vast. Elie van Rijckevorsel 1845-1928
ISBN: 9789081792202
Taal: Nederlands
Uitgever: Erasmusstichting Rotterdam, 2011
Bijzonderheden: 1e druk, paperback, zgan
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een Rotterdammer op reis. Dat is misschien wel de beste omschrijving van deze patriciërszoon. In weelde opgegroeid kon hij het zich veroorloven om van wetenschap en reizen zijn levensvervulling te maken. HIj was aan Rotterdam gebonden, maar zijn reisliefde was groter dan de band met zijn stad. Hij hield wel regelmatig contact met het thuisfront. De vele brieven aan zijn moeder, waarvan hij een selectie publiceerde, vormen de biografische leidraad voor dit boek. Elie was een genteleman-vorser en deze vertelling volgt hem op de voet, via Zwitserland, waar zijn vader werd verbleegd, en de reizen die hij als natuurwetenschappelijk onderzoeker maakte naar Nederlands-Indië, Brazilië, Amerika en naar andere plaatsen die hem trokken. Zijn grote belangstelling voor andere culturen legde hij als een scherp waarnemer, een amateur-antropoloog, vast en bieden met elkaar een prachtig subjectief tijdsbeeld van een voor zijn tijdgenoten vreemde wereld. Gedurende zijn reizen verzamelde hij voorwerpen die de basis vormden voor de etnografische collecties van Rotterdam. Op latere leeftijd stortte hij zich op europees glaswerk en oosters porselein. Elie kocht wat hij mooi vond; hij had geld genoeg. Zijn huis aan de Parklaan werd op den duur een privé-museum. Maar om de betekenis van zijn etnografische en kunstverzamelingen in een kunsthistorisch perspectief te plaatsen, onderbreken we zijn reizen. Specialisten van de Rotterdamse musea buiten zich over Elies levensverhaal met aanvullende overpeinzingen over zijn collecties.
Verder lezen

Hartogboeken uit Rotterdam

zakelijk

Logo Hartogboeken

VERZENDKOSTEN NEDERLAND:
PostNL
Briefpakje: E 3,85 (tot 2 kg)
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres of E 6,45 naar een PostNL afhaalpunt
DHL
Pakketpost: E 6,25 naar een huisadres of E 4,75 naar een DHL afhaalpunt
DPD
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres
VERZENDKOSTEN BELGIË:
DPD
Pakketpost (KLEIN PAKKET): E 6,95 naar een huisadres
Pakketpost (GROOT PAKKET): E 8,00 naar een huisadres
__________________________________________________________________________________
Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 16.00 u. Alleen op afspraak!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Brugge, Jeroen ter | Edward K. de Bock | Ted Coert | Alexandra Gaba-van Dongen | E.A. - Wie teveel omhelst, houdt weinig vast. Elie van Rijckevorsel 1845-1928 Brugge, Jeroen ter | Edward K. de Bock | Ted Coert | Alexandra Gaba-van Dongen | E.A. - Wie teveel omhelst, houdt weinig vast. Elie van Rijckevorsel 1845-1928

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hartogboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Hartogboeken
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat A.F.G. den Hartog
    Kamer van Koophandel nummer: 24329792
    NL001621976B13
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hartogboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hartogboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Hartogboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.