A. detant - Toepassing van de taalwetgeving

Schrijver:
Titel: Toepassing van de taalwetgeving
ISBN: 9789054871224
Uitgever: Scientific Publishers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De jaren '60 vormen een cruciale fase in de politieke ontwikkeling van het probleem Brussel. Hertoginnedal (1963) kan als een scharniermoment gekarakteriseerd worden en als resultante van de Vlaamse eisen voor een taalregeling voor Brussel en omgeving.
De taalwetgeving vormde in de daaropvolgende jaren echter een bron van talrijke conflicten. Het Franstalig overwicht in de Brusselse gemeenteraden en besturen resulteerde doorgaans in een minimalistische toepassing van deze wetgeving. Het denken in termen van beschermende taalwetten werd dan ook verruimd met een nieuwe strategie, gericht op de zelfstandige ontplooing van de Nederlandstaligen in de hoofdstad. Hoe de recente taalpolitieke situatie er uitziet en welke de invloed is van de totstandkoming van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de toepassing van de taalwetgeving, vormde het onderwerp van deze studie. Op basis van een uitgebreide literatuurstudie en van omstandig bronnenmateriaal heeft de auteur de huidige taalpolitieke situatie in de 19 Brusselse gemeenten onderzocht. Er werd een status quaestiones opgesteld van de belangrijkste taalconflicten sinds de totstandkoming van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (1988). Tegelijkertijd werd nagegaan hoe de taalverhoudingen in het Brusselse zijn geëvolueerd en in welke mate de taalwetgeving een rol heeft gespeeld voor de positie van de Nederlandstaligen in de hoofdstad.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.