David Winner - Zwaar Leer

Schrijver:
Titel: Zwaar Leer
ISBN: 9789020407624
Uitgever: Veen
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In deze speelse en uiterst originele visie op het geboorteland van het voetbal speurt David Winner naar de Britse volksaard.

Is de rijke Engelse geschiedenis een bron van kracht voor het voetbal en het gehele Britse leven? Was de teloorgang van het 'empire' de eigenlijke oorzaak van een verslechtering van het voetbal? Is de Victoriaanse angst voor masturbatie de belangrijkste reden voor het herhaalde falen van het Engelse elftal op EK's en WK's? Waarom is Engelse voetbalhumor een uiting van zelfspot? Welke invloed hadden avonturenverhalen, drainagetechnieken en contacten met Italië op de Engelse identiteit? En waarom gaven vette modder en nat leer mede vorm aan de Engelse ziel?

Voetbal was een ruw, fysiek spel dat in de 19de eeuw bedacht werd voor rijke, Britse kostschooljongens. Tegenwoordig is de sport een belangrijke maatstaf voor de ideeën van de Engelsman over zijn land, over heldhaftigheid en over zijn eigen mannelijkheid.
De Engelse schrijver en journalist David Winner was negen jaar oud toen Engeland in 1966 wereldkampioen werd. Hij publiceerde eerder Brilliant Orange: the Neurotic Genius of Dutch Football. Hij verdeelt zijn tijd tussen Londen, Amsterdam en Rome.

Zwaar leer verscheen als derde deel in de Hard gras-bibliotheek. Eerder verschenen in deze serie: Alex Bellos, Futebol en Raymond Cuijpers, Kunstenaar op Kaalheide.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

David Winner - Zwaar Leer