Tineke Loggers - Wattjes En De Nieuwe Bouwkunst

Schrijver:
Titel: Wattjes En De Nieuwe Bouwkunst
ISBN: 9789057303401
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: Conditie: Goed, specifieke informatie: afwijkende kaft
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wattjes En De Nieuwe Bouwkunst 1e druk is een boek van Tineke Loggers uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057303401

De glorieperiode van de Hanzesteden is net over z'n hoogtepunt heen. Marktkooplui komen nog van heinde en verre naar de wijd en zijd bekende Hanzestad Deventer. Tijdens de jaarmarkt laten ze hun koopwaar wegen. Laken en zuivelproducten uit Holland, haring en stokvis uit het Noorse Bergen, hout, rogge, ham en wijn uit Westfalen en het Rijnland. Temidden van die bedrijvigheid staat fier het Waaggebouw, waar kooplieden in en uit lopen.

De Waag op de Brink in Deventer is niet zomaar een bouwwerk. Het is de oudste Waag van Nederland. Gebouwd om te imponeren - in het jaar 1528 - zou deze laatgotische Waag in andere steden zelfs als stadhuis niet misstaan. De Waag maakte de laatste bloeiperiode van de Deventer jaarmarkten mee. Later kreeg het gebouw naast het wegen van handelswaar ook andere functies. Het diende als hoofdkwartier voor een Spaans garnizoen, de Deventer burgerwacht vond er onderdak, net als het gymnasium. Vanaf 1913 doet de Waag dienst als museum.

Zo'n bijzonder gebouw verdient een bijzonder boek. De Waag wordt als brandpunt van de bloeiende Deventer jaarmarkthandel beschreven, en als belangrijke exponent van de laatgotische bouwstijl. Ook de latere functies komen uitgebreid aan bod. De rijke historie en architectuur worden in een bredere, grensoverschrijdende context belicht. Een uniek boek dat duidelijk maakt hoe bijzonder de Waag in Deventer eigenlijk is.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tineke Loggers - Wattjes En De Nieuwe Bouwkunst