I. Koops - PiT 17 Werken in een ziekenhuis

Schrijver:
Titel: PiT 17 Werken in een ziekenhuis
ISBN: 9789037202144
Uitgever: Edu'Actief
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In dit projectboek gaat het om hulpverlenende zorg aan mensen in een ziekenhuis. De leerlingen maken kennis met ziekenhuis ZorgSaam, een groot, algemeen ziekenhuis met een regionale functie. Ze lopen mee op verschillende afdelingen: van de eerstehulpdienst tot de poliklinieken. Hierbij ontmoeten ze verschillende patiënten in diverse leeftijdsgroepen en maken ze zorgsituaties mee die zich in een ziekenhuis kunnen voordoen. De leerlingen oefenen met verschillende EHBO-technieken in rollenspelen en maken zich tevens medische termen eigen. Goede voeding is een belangrijk aandachtspunt in dit projectboek.
Casus A Eerstehulpdienst
In deze casus lopen de leerlingen mee met een gastvrouw op de eerste hulp. De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn de wachtkamer, de gipskamer en het maken van een röntgenfoto. Daarnaast ontmoeten de leerlingen een jongetje met oorpijn en doen ze ervaring op in het geruststellen van patiënten.
Casus B De poliklinieken
De leerlingen worden in deze casus uitgedaagd om een systeem te bedenken voor slechtziende en laaggeletterde bezoekers van het ziekenhuis om deze bezoekers snel wegwijs te maken in de poliklinieken. Verder krijgen ze te maken met revaliderende patiënten, een patiënt die een mislukte staaroperatie achter de rug heeft en een patiënt met hart- en vaatziekten. Tot slot wordt er aandacht besteed aan de mammacare en aan hygiëne.
Casus C Langs de afdelingen
Hier leren de leerlingen om een dagindeling voor de patiënten te maken, waarbij er tevens wordt ingegaan op patiënten met voedselallergie en ondervoeding. Verdere onderwerpen die aan bod komen zijn schoonmaken en ergonomisch werken.
Net als de casussen zijn ook Start en Reactie bij dit projectboek specifiek gericht op de taken en competenties van een ondersteunende functie in een ziekenhuis. De leerlingen bekijken onder andere een clip en oriënteren zich op aansluitende mbo-opleidingen. Afsluiting van het projectboek is mogelijk met een kennistoets, praktijktoets, presentatie of prestatie.
Het projectboek beslaat 48 lesuren en maakt onderdeel uit van PiT Edu4all.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

I. Koops - PiT 17 Werken in een ziekenhuis