Archief sportief!

Schrijver:
Titel: Archief sportief!
ISBN: 9789074791151
Uitgever: Liberales
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De culturele archieven in Vlaanderen bewaren een schat aan historisch materiaal over heel wat uiteenlopende maatschappelijk relevante onderwerpen. Het was de medewerkers van het Liberaal Archief eerder opgevallen dat ook rond het thema 'sport' er behoorlijk wat te vinden was in de eigen collecties.

Geïnspireerd door een Olympisch jaar werd systematisch gespeurd én gevonden. In de verenigingsarchieven en de persoonsarchieven doken verslagboeken, pamfletten, boeken en tijdschriften op. Uit de beeld- en geluidcollectie kwamen foto's en uniek filmmateriaal naar boven. De bijzondere verzamelingen leverden een schat aan curiosa, bekers, medailles en prachtige vlaggen op.

In deze bundel zijn een aantal resultaten van die sporthistorische verkenningen in het Liberaal Archief bijeengebracht. De lezer maakt kennis met het 19de eeuws liberale en burgerlijke sportleven; er is aandacht voor de betekenis van een aantal bijzondere liberale figuren in de sportwereld; enkele bijzondere evenementen waarvan de sporen duidelijk aanwezig zijn in de historische stukken genieten de aandacht (van overwinningen in de befaamde Engelse roeiwedstrijden over Rondes van Frankrijk tot autoraces in de Belgische kolonie); het belang van de liberale pers en literatuur in de vorming van (sport)identiteit komt aan bod. Een uitgebreid inleidend stuk met aandacht voor de eigen culturele en ideologische invalshoek kadert de stukken in een ruime historische context.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Archief sportief!