Tatiana de Rosnay, N.v.t. - Haar naam was Sarah

Schrijver:
Titel: Haar naam was Sarah
ISBN: 9789047204565
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Haar naam was Sarah' is een aangrijpende roman geschreven door Tatiana de Rosnay. Het verhaal speelt zich af in Parijs, zowel in het heden als in het verleden, en vertelt het aangrijpende verhaal van Sarah en haar familie.

Het boek begint in het jaar 2002, wanneer de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond een artikel schrijft over de razzia van de Joden in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens haar onderzoek ontdekt ze het verhaal van Sarah, een jong Joods meisje dat samen met haar ouders werd opgepakt tijdens de razzia van 16 juli 1942, ook wel bekend als de Vel' d'Hiv-razzia. Sarah verstopt haar jongere broertje Michel in een kast en belooft hem dat ze snel terug zal komen om hem te bevrijden.

Terwijl Julia dieper graaft in het verleden van Sarah, komt ze erachter dat het appartement waar ze nu woont, hetzelfde appartement is waar Sarah en haar familie ooit woonden. Julia wordt steeds meer geobsedeerd door het verhaal van Sarah en haar zoektocht naar de waarheid achter de razzia. Ze ontdekt dat Sarah's broertje Michel de enige overlevende was van de razzia en dat hij is opgegroeid zonder te weten wat er met zijn familie is gebeurd.

Terwijl het verhaal zich ontvouwt, worden de levens van Julia en Sarah steeds meer met elkaar verweven. Julia worstelt met haar eigen persoonlijke problemen, zoals haar moeizame relatie met haar man en haar onvervulde kinderwens. Terwijl ze zich verdiept in het verleden van Sarah, begint Julia haar eigen leven en keuzes in een nieuw perspectief te zien.

'Haar naam was Sarah' is een ontroerend verhaal over schuld, verlies en de kracht van herinnering. Het laat zien hoe de gebeurtenissen uit het verleden nog steeds invloed kunnen hebben op het heden en hoe het belangrijk is om de waarheid te achterhalen, zelfs als die pijnlijk is. Het boek werpt ook een licht op een donker hoofdstuk uit de geschiedenis van Frankrijk, namelijk de razzia van 1942, die vaak over het hoofd wordt gezien.

Tatiana de Rosnay weet met haar meeslepende schrijfstijl de emoties van de personages op een indringende manier over te brengen. Ze weet de lezer te raken en mee te slepen in het verhaal, waardoor het moeilijk is om het boek weg te leggen. 'Haar naam was Sarah' is een boek dat je nog lang bij zal blijven en je aan het denken zal zetten over de kracht van liefde, hoop en de menselijke veerkracht.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.