A. Van Montfoort - Professionaliteit En Nuchterheid In Jeugdzor

Schrijver:
Titel: Professionaliteit En Nuchterheid In Jeugdzorg En Jeugdbeleid
ISBN: 9789066659186
Uitgever: Swp
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De druk op beroepskrachten in jeugdzorg en jeugdbeleid is de afgelopen jaren toegenomen door mondige cliënten, hogere maatschappelijke verwachtingen en een alsmaar groeiende overheidscontrole en -bureaucratie. De beroepskracht die sociale interventies uitvoert, moet aansluiten bij de vraag van ouders en jeugdigen, werken op basis van kennis over effectieve interventies én normatief handelen om de opvoeding te beïnvloeden vanuit maatschappelijke waarden. Professioneel handelen vereist een combinatie van dienstbaarheid, passie en nuchterheid.
De noodzaak van verdere professionalisering wordt onderstreept door zowel de beroepsgroepen als de instellingen en de overheid. Het lectoraat Jeugdzorg en jeugdbeleid van Hogeschool Leiden is het eerste lectoraat dat zich specifiek richt op de praktijk van interventies in opvoeden en opgroeien. In het lectoraat wordt een professionele master jeugdzorg opgezet voor ervaren beroepskrachten. Voorts wordt onderwijs ontwikkeld voor de initiële beroepsopleidingen en wordt onderzoek opgezet, zowel op het gebied van preventie en signalering en de vorming van centra voor jeugd en gezin, als op het gebied van de jeugdzorg.

In deze lectorale rede gaat Adri van Montfoort in op de afbakening van het terrein van jeugdzorg en jeugdbeleid, de aard van deze praktijk en op de professionaliteit die hiervoor nodig is. Het recente overheidsbeleid wordt bezien op de ondersteuning van deze interventiepraktijk.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Van Montfoort - Professionaliteit En Nuchterheid In Jeugdzorg En Jeugdbeleid