A. Comte-Sponville - Filosofie

Schrijver:
Titel: Filosofie
ISBN: 9789086870035
Uitgever: Klement, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek gaat over de grote vragen die mensen overal en altijd hebben bezighouden: Hoe moeten we leven? Wat heet goed? Wat is waarheid? Hoever reikt onze kennis? Is er een God? Wat heet liefde? Het zijn vragen die vanouds vooral in de filosofie werden gesteld en uitgewerkt, maar in feite in het leven van ieder mens, filosoof of niet, min of meer frequent opdoemen.
In twaalf even beknopte als schitterende essays introduceert de bekende Franse filosoof André Comte-Sponville twaalf kernbegrippen van de filosofie. Jong en oud zullen zich aangesproken voelen door Comte-Sponville's heldere en prikkelende behandeling van thema's als moraal, politiek, liefde, dood kennis en vrijheid. De hoofdstukken zijn uiterst bondig geschreven en 'haasten zich de filosofie voor iedereen toegankelijk te maken' zoals ooit de grote Diderot het wilde. Comte-Sponville geeft voor deze tijd invulling aan deze nobele traditie.
Reeds Montaigne liet zich schamper uit over het idee dat filosofie iets is dat jongeren zou tegenstaan of zelfs afschrikken: 'Er is juist niets dat vrolijker, levendiger, opgeruimder - ik zou bijna zeggen: speelser, is.' Montaignes opgetogenheid indachtig, heeft Comte-Sponville zijn boek mede afgestemd op jonge lezers. Want met filosofie kunnen we nooit te vroeg beginnen. Ze leert ons niet alleen 'zindelijk' te denken, maar kan ook de weg bereiden naar een wijzer en gelukkiger leven.
'Als Comte-Sponville heden ten dage de meest gelezen filosoof is, dan is dat omdat zijn lezers in zijn geschriften de instrumenten vinden om op een completer en redelijker manier over hun eigen leven na te denken. De wijze waarop hij bekende thema's te berde brengt is van een bijna schandelijke originaliteit' (Tzvetan Todorov).
André Comte-Sponville (1952) is hoogleraar filosofie aan de Sorbonne te Parijs. Hij is o.m. auteur van de bestseller Petit traité des grandes vertus (1995; in het Nederlands vertaald als Kleine verhandeling over de grote deugden; 1997).
Uitgeverij Klement Kampen, Nederland ISBN 978-90-8687-003-5
Uitgeverij Pelckmans Kapellen, België ISBN 978-90-289-4569-2
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Comte-Sponville - Filosofie