Alexander Solzhenitsyn - CANCER WARD - Alexander Solzhenitsyn

Schrijver:
Titel: CANCER WARD - Alexander Solzhenitsyn
ISBN: 9780140032291
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Cancer Ward is een roman geschreven door de Russische auteur Alexander Solzhenitsyn. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1968 en is een van de bekendste werken van de auteur.

Het verhaal speelt zich af in een ziekenhuis in de Sovjet-Unie in de jaren 1950. De hoofdpersoon is Oleg Kostoglotov, een voormalige politieke gevangene die is veroordeeld voor het verspreiden van anti-Sovjetpropaganda. Hij wordt opgenomen in de kankerzaal van het ziekenhuis, waar hij wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het leven in een totalitaire samenleving.

In de kankerzaal ontmoet Kostoglotov verschillende andere patiënten, elk met hun eigen verhaal en worstelingen. Ze worden geconfronteerd met de fysieke en emotionele uitdagingen van hun ziekte, maar ook met de beperkingen en onderdrukking van het communistische regime. Solzhenitsyn gebruikt de kankerzaal als een metafoor voor de zieke samenleving waarin ze leven.

Het boek onderzoekt thema's als de menselijke waardigheid, vrijheid, de zoektocht naar betekenis en de confrontatie met de dood. Het laat zien hoe de patiënten in de kankerzaal, ondanks hun verschillende achtergronden en overtuigingen, elkaar steunen en een gevoel van gemeenschap vinden in hun gedeelde strijd.

Solzhenitsyn gebruikt zijn kenmerkende schrijfstijl, waarin hij de complexiteit van de menselijke natuur en de diepten van de menselijke ziel verkent. Hij schetst levendige personages en gebruikt hun verhalen om de lezer te laten nadenken over de aard van het leven, de zin van lijden en de rol van individuen in een onderdrukkende samenleving.

Cancer Ward is een krachtig en ontroerend boek dat de lezer meeneemt op een emotionele reis. Het biedt inzicht in de menselijke conditie en de impact van politieke systemen op het individu. Solzhenitsyn slaagt erin om complexe thema's op een meeslepende en toegankelijke manier te behandelen, waardoor het boek zowel intellectueel uitdagend als emotioneel aangrijpend is.

Met Cancer Ward toont Solzhenitsyn opnieuw zijn meesterschap als schrijver en zijn vermogen om de diepste menselijke emoties en ervaringen te verkennen. Het boek is een tijdloos meesterwerk dat nog steeds relevant is in de hedendaagse samenleving, waarin individuele vrijheid en menselijke waardigheid vaak onder druk staan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.