Adriaan van Dis, N.v.t. - Indische Duinen

Schrijver:
Titel: Indische Duinen
ISBN: 9789029071420
Uitgever: Uitgeverij Augustus
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Indische Duinen is een autobiografische roman geschreven door Adriaan van Dis. Het boek vertelt het verhaal van de auteur zelf, die opgroeit in Nederland als kind van een Indische moeder en een Nederlandse vader. Het boek is een zoektocht naar zijn eigen identiteit en een verkenning van zijn complexe relatie met zijn Indische achtergrond.

Het verhaal begint met de jeugd van de auteur in Nederland, waar hij opgroeit in een gezin dat getekend is door de oorlog en het koloniale verleden. Zijn moeder, die uit Nederlands-Indië komt, draagt de littekens van de Japanse bezetting en de daaropvolgende onafhankelijkheidsoorlog. De auteur voelt zich als kind al anders dan zijn Nederlandse leeftijdsgenoten en worstelt met zijn identiteit.

Naarmate de auteur ouder wordt, groeit zijn nieuwsgierigheid naar zijn Indische roots. Hij besluit een reis te maken naar Indonesië, het land van zijn moeder. Tijdens deze reis ontdekt hij meer over zijn familiegeschiedenis en de impact van het koloniale verleden op zijn voorouders. Hij ontmoet familieleden en leert over de complexe en pijnlijke geschiedenis van het land.

Terug in Nederland probeert de auteur zijn ervaringen te verwerken en een plek te geven in zijn leven. Hij reflecteert op zijn eigen identiteit en de manier waarop zijn Indische achtergrond zijn leven heeft beïnvloed. Hij onderzoekt de thema's van afkomst, identiteit, kolonialisme en de erfenis van het verleden.

Indische Duinen is een meeslepende en ontroerende roman die de lezer meeneemt op een persoonlijke en emotionele reis. Het boek is geschreven in de kenmerkende stijl van Adriaan van Dis, met levendige beschrijvingen en een scherp oog voor detail. Het biedt een diepgaand inzicht in de complexiteit van de Indische cultuur en de impact van het koloniale verleden op zowel individuen als samenlevingen.

Met Indische Duinen heeft Adriaan van Dis een meesterwerk gecreëerd dat niet alleen een persoonlijk verhaal vertelt, maar ook een breder inzicht biedt in de geschiedenis en de erfenis van het kolonialisme. Het boek is een aanrader voor lezers die geïnteresseerd zijn in autobiografische literatuur, geschiedenis en de zoektocht naar identiteit.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Adriaan van Dis, N.v.t. - Indische Duinen