Lode Wils - De Messias van Vlaanderen

Schrijver:
Titel: De Messias van Vlaanderen
ISBN: 9789052404684
Uitgever: Uitgeverij Houtekiet
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Frans van Cauwelaert (1880-1961) heeft de Vlaamse beweging gedomineerd van 1910 tot 1935. Hij drukte de vernederlandsing van het openbaar leven door, tegen de koning en het establishment in. Hoe heeft bij de machtspositie opgebouwd die daarvoor nodig was? Is Van Cauwelaert in de politiek gestapt omdat hem een loopbaan als hoogleraar in de filosofie werd ontzegd, zoals zijn zorgvuldig opgebouwde mythe verhaalt? Wie was de man aan wie, nog voor zijn intrede in het parlement, priesters schreven: Gij moet komen en de Messias zijn. De Messias... Mijn pen hapert als ik U wil de 'Verlosser' noemen die komt in de naam des Heren, na de reeks grote en kleine profeten... Ik herhaal het dus: Ge zijt de Verwachte des Volks.' En hoe kon die klerikale figuur zich ook door vrijzinnigen als voorman doen aanvaarden? De Messias van Vlaanderen is de vrucht van tien jaar bronnenonderzoek voor een biografie van de grootste Vlaamse staatsman.

Lode Wilt (1929), emeritus hoogleraar aan de K.U. Leuven, wordt internationaal erkend als de autoriteit inzake de geschiedenis van de Vlaamse beweging.
Tot zijn recentste Nederlandstalige werken behoren Van Clevis tot Happart. De lange weg van de naties in de Lage Landen (1992) en Vlaanderen, België, GrootNederland. Mythe en geschiedenis (1994).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lode Wils - De Messias van Vlaanderen