Kantelberg - Voetbaltaal

Schrijver:
Titel: Voetbaltaal
ISBN: 9789053335888
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
DOODSCHOP - trap tegen de man in plaats van de bal, waarbij de man ernstig geblesseerd zou kunnen raken. Pas op: hij gaat niet dood.

HANGEN - Als een bal 'hangt' wit dat zeggen dat het een doelpunt is. Vaak wordt 'bar vervangen door het persoonlijk voornaamwoord 'hij': 'hij hangt'. Opmerkelijk genoeg betekent het werkwoord 'zitten' in deze context exact hetzelfde.

SCOREND VERMOGEN - een ploeg die scorend vermogen bezit, heeft spelers in het elftal die relatief makkelijk doelpunten scoren. Behalve een ploeg kan ook een speler over scorend vermogen beschikken. Hij Is dan een 'veelscorende spits' of een 'spits met rendement'.

Waarom laten voetbalverslaggevers spelers 'gaten trekken', een elftal 'achter de feiten aan Lopen', een schot 'het houtwerk teisteren', spitsen eenzaam 'op een eitand staan' en 'schuivers' even 'droog' als doeltreffend zijn? Waarom communiceren ze over iets wat toch voorat heet simpet is (veld, spelers, punt) in een gecodeerde taal? Ballotage!

Dit jargon is een van de criteria waarop een voetbalkenner wordt beoordeeld. De sleutel tot de voetbalwereld is niet de kennis van het voetbal, maar de kennis van de taal die er gesproken wordt. Wie de taal beheerst, beheerst het voetbal.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kantelberg - Voetbaltaal