C.F.C.G. Boissevain, M.B. Bosboom - Typisch Hollands !

Schrijver:
Titel: Typisch Hollands !
ISBN: 9789057305542
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Tijmen en Helen Knecht-Drenth zijn gedreven verzamelaars, die de vruchten van hun werk schonken aan diverse prominente Europese musea. Met vooraf uitgestippelde verzamelplannen beogen zij lacunes in diverse musea op te vullen. In 2003 schonk het echtpaar aan Gemeentemusea Deventer een unieke collectie van 724 schilderijen en grafische werken, die de verandering weergeven van het Nederlandse landschap en stadsgezicht in de twintigste eeuw. In de collectie zijn landschappen, zee-, stads- en dorpsgezichten van vele kunstenaars met landelijke betekenis vertegenwoordigd.
Typisch Hollands! begint met een historisch-geografisch overzicht van de periode waarin het Nederlandse landschap een ware metamorfose ondergaat. Tussen 1900 en heden worden heidevelden ontgonnen, kusten bedijkt en meren drooggemaakt. De industrie komt op, steden breiden zich uit en de infrastructuur wordt gemoderniseerd. De snelle en spectaculaire veranderingen in het landschap inspireren menig vaderlands kunstenaar tot het vastleggen ervan op papier en doek. De auteurs van deze uitgave belichten de Collectie Knecht – Drenth tegen deze achtergrond en vanuit de visie van het verzamelaarsechtpaar. Samen met foto’s, kaarten en een ruime, representatieve selectie van schilderijen en grafische werken krijgt de lezer een fascinerend beeld van de ontwikkeling van het Nederlandse landschap in de afgelopen eeuw.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

C.F.C.G. Boissevain, M.B. Bosboom - Typisch Hollands !