Kees de Both - ORGANISATIEONTWIKKELING EN GEDRAGSVERAND

Schrijver:
Titel: ORGANISATIEONTWIKKELING EN GEDRAGSVERAND
ISBN: 9789024413331
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het thema van dit boek is de verzelfstandiging en schaalvergroting van onderwijsinstellingen. Vanuit een sociaalpsychologische invalshoek worden de organisatorische veranderingen beschreven, de menselijke fricties en de mogelijke oplossingen.

Na een korte uiteenzetting over de achtergrond van de veranderingen die in het onderwijs plaatsvinden, wordt een beschrijving gegeven van de wijze waarop scholen als arbeidsorganisatie functioneren. De kenmerkende structuur en de organisatiecultuur van onderAijsinstellingen komen hierbij aan de orde. Tevens wordt aandacht besteed aan de professionele kanten van het leraarschap en de invloed die hiervan uitgaat op het organisatorisch functioneren van scholen. Schaalvergroting en verzelfstandiging leiden ertoe dat aan scholen nieuwe organisatorische eisen worden gesteld. Beleidsvoering en besturing zijn hierbij sleutelbegrippen. De betekenis van deze begrippen wordt uitgewerkt. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het verloop van organisatieveranderingen in het onderwijs. Niet zelden stuiten deze veranderingen op veel weerstanden bij groepen en individuen in de school. De aard en de achtergronden van deze psychologische barrières worden geanalyseerd. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen rationele en meer irrationeel gekleurde vormen van verzet. Veranderingen in organisaties hebben alleen een kans van slagen wanneer aan bepaalde randvoorwaarden wordt voldaan. Deze 'basale organisatorische condities' worden in het boek beschreven, toegespitst op organisatieontwikkeling in het onderwijs. Ten slotte wordt ingegaan op de specifieke rol van het management bij veranderingen in onderwijsorganisaties.

Dit boek is geschreven vanuit een praktische kijk op het werken in scholen. Het kan aan degenen die in het onderwijs actief zijn steun geven bij het vinden van antwoorden op de veranderingen die op hen afkomen. Het boek is geschreven voor docenten, onderwijsmanagers, bestuurders en leden van medezeggenschapsraden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kees de Both - ORGANISATIEONTWIKKELING EN GEDRAGSVERAND