Boezeman, Jan Willem - Geraffineerd Dordrecht | Het koloniale e

Schrijver:
Titel: Geraffineerd Dordrecht | Het koloniale en slavernijverleden van de oudste stad van Holland
ISBN: 978909037347
Taal: Nederlands
Uitgever: Augustijnenhof Dordrecht
Bijzonderheden: 2023, 212 pag. (1edruk: juni23), 180 illustraties in kleur. Paperback, formaat 24 x 17 cm
Beschikbaar: 98 exemplaren
Prijs: € 22,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het boekje 'Wandelen door Geraffineerd Dordrecht' met twee stadswandelingen wordt gratis meegestuurd.
Uit een recent onderzoek blijkt dat geen enkel Europees land zo trots is op haar koloniale verleden als Nederland. Als historisch onderzoek naar het slavernijverleden aan de orde komt, dan is een veelgehoorde reactie “het is allemaal zo lang geleden”. Dat het slavernijverleden ook in de huidige tijd doorwerkt, bijvoorbeeld doordat de gevolgen ervan nog generaties lang zichtbaar en voelbaar zijn, realiseert men zich dan niet. Zo komt hedendaags racisme voort uit een kwalificatiesysteem dat dateert uit het koloniale tijdperk. Het is een onderdeel van onze geschiedenis dat velen maar al te graag achter zich laten liggen, zonder ervan te willen leren.

Dordrecht was de derde suikerstad van de noordelijke Nederlanden. Suiker was eeuwenlang het ‘witte goud’ dat door tot slaaf gemaakte mensen werd verbouwd op plantages in Zuid-Amerika, waar de Dordtse kamer van de West-Indische compagnie al vroeg in de zeventiende eeuw belangen had.

In dit boek maakt de lezer kennis met de rol van Dordrecht en de Dordtenaren bij het koloniale en slavernijverleden van hun stad. Van stadsbestuurder tot soldaat, van koopman tot matroos. Ze passeren de revue dankzij uit notariële archiefbronnen gereconstrueerde verhalen. Hopelijk draagt dit onderzoek bij tot de kennis en bewustwording over de Dordtse betrokkenheid bij deze zwarte bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. Het boekje 'Wandelen door Geraffineerd Dordrecht' met twee stadswandelingen wordt gratis meegestuurd.
Verder lezen

Augustijnenhof uit Dordrecht

zakelijk

Logo Augustijnenhof

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boezeman, Jan Willem - Geraffineerd Dordrecht | Het koloniale en slavernijverleden van de oudste stad van Holland Boezeman, Jan Willem - Geraffineerd Dordrecht | Het koloniale en slavernijverleden van de oudste stad van Holland Boezeman, Jan Willem - Geraffineerd Dordrecht | Het koloniale en slavernijverleden van de oudste stad van Holland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Augustijnenhof

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Augustijnenhof
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Historisch Informatiepunt Augustijnenhof
  Kamer van Koophandel nummer: 24467831

  www.augustijnenhof.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en Augustijnenhof een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Augustijnenhof vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Augustijnenhof kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.