Haeringen, Annemarie, Dragt, Tonke, Kuyper, Sjoerd - Overzee

Schrijver:
Titel: Overzee
ISBN: 9789025856113
Taal: Nederlands
Uitgever: Leopold
Bijzonderheden: 2010, 96pp, Gebonden
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In de bundel 'Overzee' staan drie zeeverhalen. Alle drie geïllustreerd door Annemarie van Haeringen. De illustraties zijn heel expressief en vullen soms volledige dubbele pagina's.

Het eerste verhaal Malmok van Sjoerd Kuyper gaat over een pelikaan. Tijdens een grote storm, die er op de illustraties woest uitziet, is Malmok niet op tijd thuis. Alle vrienden zijn ongerust. Als hij eindelijk komt opdagen, weigert hij zijn snavel te openen. Wat de dieren ook doen om hem te verleiden zijn snavel te openen, hij doet het niet. Tot hij een huilende vrouw 'Dushi, dushi' hoort roepen. Na nog even twijfelen, opent Malmok zijn snavel en daarin zit een baby. Dolgelukkig zegt de vrouw: ‘Je bent een held Malmok.’Malmok wordt meteen ook de held van de pelikanenkolonie. Een prachtig verhaal over durf en loslaten.

In Wat niemand weet vertelt Tonke Dragt waarom er geen eenhoorns meer zijn. Het verhaal begint met de zondvloed. Noach voltooit zijn Ark en stuurt zijn drie zonen erop uit om van elke diersoort twee te zoeken en naar de Ark te brengen. Dat lukt met enige moeite. Alleen de eenhoorns blijven onvindbaar. Tot een eenhoorn komt vertellen dat eenhoorns vrij willen zijn en dat ze achter de Ark aan zullen zwemmen. Als ook de laatste bomen onder water verdwenen zijn, klampen de vogels zich vast aan twee die hoorns boven het water uitsteken. Maar de eenhoorns zinken. Onderwater veranderen ze in waterdieren, in narwals.
.
In Het begin van de zee van Annemarie van Haeringen gaat Kofi naar een tentoonstelling van zeegezichten. Omdat hij nergens de zee volledig kan zien, besluit hij om zelf de zee te schilderen. Maar, waar is het begin van de zee? Kofi gaat op zoek. Maar nergens vindt hij een begin, alleen een einde. Verschillende mensen denken te weten waar het begin ligt, maar dat levert niets op. Bij hoog of laag water denkt Kofi het begin te vinden, maar nee.
Als het hard begint te regenen zegt een botenbouwer: ‘Zie je nu, het begin van de zee valt uit de lucht.’ En dat schildert Kofi: donkere wolken met regen erin.
Vanaf ca. 4 jaar
Verder lezen

Atelier Acht Boeken

particulier

Atelier Acht Boeken uit Deventer

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haeringen, Annemarie, Dragt, Tonke, Kuyper, Sjoerd - Overzee

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Atelier Acht Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Atelier Acht Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Atelier Acht Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Atelier Acht Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Atelier Acht Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.