Vroon, Piet - Tranen van de krokodil

Schrijver:
Titel: Tranen van de krokodil
ISBN: 9789026310119
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo, Baarn, 7e druk, 1989
Bijzonderheden: Paperback, 288 bladzijden. Naamstempel voorin.
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De mens is zowel bewonderenswaardig als weerzinwekkend. Hij levert grootse prestaties op het gebied van ambachten, wetenschappen en kunst, maar heeft er ook geen moeite mee om miljoenen weerlozen af te slachten en de aarde, zijn eigen omgeving, ernstig te beschadigen. Ook één en dezelfde persoon laat een mengsel zien van goede daden en laakbare handelingen. Bovendien worden wij allemaal geconfronteerd met gedrag van onszelf en van anderen dat wij niet kunnen rechtvaardigen en die we achteraf niet begrijpen. Onze gevoelens zijn dikwijls onbeheersbaar, zij overvallen ons en we kunnen er als regel niet aan veranderen, hoe graag we dat ook zouden willen.
In dit boek wordt ons bestaan geanalyseerd vanuit een combinatie van psychologie, evolutiebiologie en gegevens over de bouw van de hersenen. Centraal staat de stelling dat de evolutie kleine stapjes zet, maar een sprong maakt als er een groot probleem in de omgeving rijst. Bij zo'n sprong wordt aan bestaande, primitieve, langdurig 'uitgeteste' delen van het zenuwstelsel inderhaast een nieuw systeem met nieuwe taken en mogelijkheden toegevoegd.
Tijdens de ontwikkeling van de mens is zo'n sprong herhaaldelijk gemaakt. Het gevolg daarvan is dat wij niet alleen typisch menselijke hersenen hebben, maar ook hersenen die verantwoordelijk zijn voor het gedrag van reptielen en zoogdieren. De evolutie van ons brein is te snel gegaan.
In ons hoofd heerst als gevolg daarvan geen eenheid. Een soort parlement maakt de dienst uit. Er zijn verschillende typen psychische processen die stammen uit verschillende perioden van de geschiedenis. Deze processen gehoorzamen aan verschillende wetten, zij streven verschillende belangen na, zij zijn moeilijk voor elkaar toegankelijk en zij werken slechts matig samen.
Verder lezen

Leesluis uit Nuis

zakelijk

Logo Leesluis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vroon, Piet - Tranen van de krokodil

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Leesluis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Leesluis
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Leesluis
  Kamer van Koophandel nummer: 74918257
  NL860073166B01
 • Na uw bestelling ontvangen u en Leesluis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leesluis vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Leesluis kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.