Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Laver, James - Cantecleer Kostuumgeschiedenis

Schrijver:
Titel: Cantecleer Kostuumgeschiedenis
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bilt : Cantecleer, 1980. Zware kwaliteit paperback. Een geweldige bron voor mensen die historische kleding willen namaken. Vol info over historische kleding met soms verrassend moderne items. Paperback in goede staat (miniem vouwtje aan 1 hoekje).
Bijzonderheden: Prachtig in kleur geïllustreerd. Paperback uitgave. Zie "meer info".
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Een wervelende cultuurgeschiedenis van kleding en mode.

Een werkelijk prachtig geïllustreerd boek. De wereld van mode en kleding fascinerend verhaald. Vertaling drs. M.A. Stelling-Scheidemans

Sinds zijn vertrek uit de legendarische Hof van Eden heeft de mens kleren gedragen, als bescherming tegen koude, hitte, insecten en het boze oog en als een cultureel bepaald herkenningsteken in het sociale en seksuele verkeer.
Aan de feitelijke kostuumgeschiedenis liggen de uitvinding van de naald en de ontwikkeling van allerlei weeftechnieken ten grondslag. Aan deze geschiedenis hebben de Griekse en Romeinse beschavingen bijgedragen, maar ook de kruistochten en de Renaissance. De Franse Revolutie en de Industriële Revolutie luidden een tijdperk van versobering in de kleding in, die tot op onze dagen voortduurt. Heel duidelijk zijn daarbij ook de democratisering van de cultuur, de ontwikkeling van de sport en de emancipatie van zowel de man als de vrouw tot uiting gekomen.
Ten behoeve van hen die op enigerlei wijze interesse hebben in de geschiedenis van kleding en mode door de eeuwen heen is dit hele gebeuren door James Laver - een internationaal bekende autoriteit op dit gebied - in dit boek overzichtelijk maar gedetailleerd beschreven. Zijn betoog wordt bijzonder verhelderend geïllustreerd door een zorgvuldige selectie van ruim 300 afbeeldingen uit zeer verscheiden bron.

Een prachtig boek.
Verder lezen

CuisineRivièra uit Leiden

particulier
Omdat het privé verkoop betreft, is ruilen en terugsturen niet mogelijk (zoals bepaald in de EU-wetgeving voor privé verkopers). ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Gecombineerde verzending is mogelijk. Soms passen meerdere boeken nog in een brievenbuspakje. Voor 6,75 euro kan CuisineRivièra tot 30 kg boeken versturen. ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Vragen? Stuur een mailtje! ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.