Adeline Yen Mah - Vallende bladeren

Schrijver:
Titel: Vallende bladeren
ISBN: 9789041402233
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Vallende bladeren is een autobiografische roman geschreven door Adeline Yen Mah. Het boek vertelt het aangrijpende levensverhaal van de auteur, beginnend bij haar kindertijd in het China van de jaren 1940.

Adeline Yen Mah wordt geboren in een welgestelde familie, maar haar leven neemt een dramatische wending wanneer haar moeder overlijdt na haar geboorte. Haar vader hertrouwt al snel met een vrouw die haar en haar broers en zussen slecht behandelt. Adeline wordt het zwarte schaap van de familie en wordt voortdurend vernederd en mishandeld. Ze wordt verstoten door haar vader en haar stiefmoeder, en haar broers en zussen sluiten zich bij hen aan in het misbruik.

Ondanks de constante tegenslagen en het gebrek aan liefde en steun van haar familie, blijft Adeline vastberaden om te slagen. Ze vindt troost in boeken en in haar eigen verbeelding. Ze ontwikkelt een sterke wilskracht en een verlangen om te ontsnappen aan haar verstikkende omgeving.

Het verhaal volgt Adeline terwijl ze opgroeit en haar weg vindt in een samenleving die haar voortdurend afwijst. Ze wordt geconfronteerd met talloze obstakels en vooroordelen, maar ze blijft vechten voor haar dromen. Ze studeert hard en behaalt academisch succes, wat haar de mogelijkheid biedt om naar het buitenland te gaan studeren.

Naarmate Adeline ouder wordt, begint ze haar eigen identiteit te ontdekken en haar verleden te accepteren. Ze realiseert zich dat ze niet langer de last van haar familie hoeft te dragen en dat ze haar eigen pad kan kiezen. Ze vindt kracht in haar eigen verhaal en besluit haar ervaringen te delen met de wereld.

Vallende bladeren is een ontroerend en inspirerend verhaal over veerkracht, doorzettingsvermogen en de kracht van de menselijke geest. Het laat zien hoe zelfs in de meest moeilijke omstandigheden, iemand zijn eigen lot kan bepalen en zijn eigen geluk kan vinden. Adeline Yen Mah schrijft met een eerlijke en emotionele stem, waardoor de lezer zich volledig kan inleven in haar ervaringen.

Het boek biedt ook een kijkje in de Chinese cultuur en geschiedenis, en werpt licht op de sociale en familiale normen die in die tijd golden. Het laat zien hoe deze normen het leven van een individu kunnen beïnvloeden en hoe het doorbreken ervan een enorme moed vereist.

Vallende bladeren is een boek dat je raakt en je aan het denken zet. Het is een verhaal van overleven en triomf, en een herinnering aan de kracht van de menselijke geest.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Adeline Yen Mah - Vallende bladeren