Paulo Coelho - Veronika Decide Morir

Schrijver:
Titel: Veronika Decide Morir
ISBN: 9788408066378
Uitgever: Editorial Planeta, S.A.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Veronika Decide Morir, geschreven door Paulo Coelho, is een roman die het verhaal vertelt van Veronika, een jonge vrouw die ervoor kiest om haar leven te beëindigen. Het boek begint in Ljubljana, Slovenië, waar Veronika woont en werkt. Ze leidt een ogenschijnlijk normaal leven, maar van binnen voelt ze zich gevangen en ongelukkig.

Op een dag besluit Veronika dat ze genoeg heeft van haar leven en dat ze er een einde aan wil maken. Ze neemt een overdosis slaappillen in de hoop nooit meer wakker te worden. Echter, in plaats van te sterven, wordt ze wakker in Villete, een psychiatrische inrichting. Hier ontdekt ze dat haar zelfmoordpoging niet succesvol was en dat ze nu gedwongen wordt om te leven met de gevolgen van haar actie.

In Villete ontmoet Veronika een aantal andere patiënten, elk met hun eigen psychische problemen. Ze raakt bevriend met Eduard, een man met een depressie, en Mari, een jonge vrouw met een eetstoornis. Samen delen ze hun verhalen en worstelingen, en Veronika begint langzaam haar perspectief op het leven te veranderen.

Terwijl Veronika in Villete verblijft, ontmoet ze ook Dr. Igor, een arts die haar behandelt. Hij vertelt haar over het 'Vitriool', een experimentele behandeling die hij heeft ontwikkeld om mensen te helpen hun ware potentieel te ontdekken. Veronika besluit deel te nemen aan het experiment en ondergaat de behandeling.

Gedurende het boek wordt Veronika geconfronteerd met haar eigen angsten, verlangens en beperkingen. Ze begint te begrijpen dat het leven waardevol is en dat ze de kracht heeft om haar eigen pad te kiezen. Ze leert om te gaan met haar gevoelens van ongeluk en ontdekt dat er schoonheid en betekenis te vinden is in de meest onverwachte plaatsen.

Veronika Decide Morir is een boek dat de lezer uitdaagt om na te denken over de betekenis van het leven en de keuzes die we maken. Het verkent thema's als vrijheid, zelfontdekking en de zoektocht naar geluk. Paulo Coelho's schrijfstijl is poëtisch en filosofisch, en hij weeft spirituele en existentiële ideeën door het verhaal.

Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw die zelfmoord pleegde en Coelho's eigen ervaringen in een psychiatrische inrichting. Het is een ontroerend en inspirerend verhaal dat de lezer aanmoedigt om na te denken over de waarde van het leven en de kracht van keuze.

Veronika Decide Morir is een boek dat zowel verontrustend als hoopvol is. Het laat zien dat zelfs in de donkerste tijden er altijd hoop is en dat het nooit te laat is om je leven te veranderen. Het is een boek dat je aan het denken zet en je inspireert om het leven ten volle te omarmen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.