Anne Frank - Het achterhuis

Schrijver:
Titel: Het achterhuis
ISBN: 9789044619287
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk, specifieke informatie: naam uit voorblad gescheurd / afwijkende kaft
Prijs: € 10,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het Achterhuis' is een autobiografisch werk geschreven door Anne Frank, een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in Amsterdam. Het boek is gebaseerd op het dagboek dat Anne bijhield tijdens haar twee jaar lange verblijf in het Achterhuis.

Anne Frank begint haar dagboek op haar dertiende verjaardag, op 12 juni 1942. Vanwege de toenemende dreiging van de nazi's en de vervolging van Joden, besluit Anne's familie onder te duiken in het Achterhuis, een geheime ruimte achter het kantoor van haar vader. Samen met haar ouders, haar zus Margot, de familie Van Pels en later Fritz Pfeffer, leeft Anne in afzondering en stilte om te voorkomen dat ze ontdekt worden.

In haar dagboek beschrijft Anne het dagelijkse leven in het Achterhuis, de spanningen en conflicten tussen de bewoners, maar ook haar persoonlijke gedachten en gevoelens. Ze schrijft over haar dromen, haar hoop voor de toekomst en haar verlangen naar vrijheid. Ondanks de benauwende omstandigheden probeert Anne positief te blijven en haar geest levendig te houden.

Het dagboek van Anne Frank is niet alleen een persoonlijk verslag van haar leven in het Achterhuis, maar ook een getuigenis van de gruwelen van de Holocaust. Anne schrijft over de angst en onzekerheid die ze voelt, maar ook over haar geloof in de goedheid van de mensheid. Ze toont haar veerkracht en haar vastberadenheid om te overleven, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden.

Helaas wordt het verblijf in het Achterhuis op 4 augustus 1944 abrupt beëindigd wanneer de onderduikers worden verraden en gearresteerd. Anne en haar zus Margot worden naar concentratiekamp Bergen-Belsen gestuurd, waar ze beiden in maart 1945 overlijden aan de gevolgen van tyfus.

Na de oorlog wordt het dagboek van Anne Frank ontdekt en gepubliceerd door haar vader, Otto Frank. Het boek wordt al snel een wereldwijde bestseller en wordt vertaald in meer dan 70 talen. Het Achterhuis is een aangrijpende getuigenis van de Holocaust en een herinnering aan de kracht van de menselijke geest in tijden van duisternis.

Het boek 'Het Achterhuis' heeft een blijvende impact gehad op miljoenen lezers over de hele wereld. Het biedt een uniek perspectief op de Holocaust en laat zien hoe één jong meisje haar stem vond te midden van chaos en onderdrukking. Het is een aangrijpend en inspirerend verhaal dat ons eraan herinnert om nooit de gruwelen van het verleden te vergeten en altijd te streven naar een wereld van vrede en tolerantie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anne Frank - Het achterhuis