Kieviet, P.J. - Aan een onbekende God ; Het nieuwe testament in

Schrijver:
Titel: Aan een onbekende God ; Het nieuwe testament in de klassieke tijd
ISBN: 9789061262435
Taal: Nederlands
Uitgever: Jongbloed, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2003, 112pp, paperback. Boek is in perfecte staat.
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Tweeduizend jaar geleden. Het Romeinse Rijk was op het hoogtepunt van zijn macht. Het Midden-Oosten werd beheerst door de hellenistische cultuur. In Palestina en daarbuiten was het jodendom volop in beweging. In die bonte wereld ontstond het christendom en werd het Nieuwe Testament geschreven. "Aan een onbekende God" laat zien, hoe we het Nieuwe Testament met andere ogen kunnen lezen in het licht van de tijd waarin het is ontstaan. Verschillende invalshoeken worden kort belicht, waardoor een totaaloverzicht in vogelvlucht ontstaat. Joodse geschriften uit de tijd van het Nieuwe Testament, zoals de rollen van de Dode Zee, maken duidelijk dat allerlei gedachten in het Nieuwe Testament aansluiten op het toenmalige jodendom. Zo komt bijvoorbeeld aan het licht hoe het christendom aansluit op de joodse messiasverwachting. Tegelijk blijkt dan ook de eigen aard van het Nieuwe Testament: het geeft nieuwe antwoorden op vragen die in de klassieke tijd leefden. Aan een onbekende God richt ook de schijnwerper op de confrontatie tussen de eerste christenen en de klassieke cultuur. Zo weet Paulus in Athene uitstekend in te haken op de Griekse filosofie van zijn tijd. En in het bijbelboek Openbaring is de spanning voelbaar tussen trouw aan Jezus en de verering van de Romeinse keizer.
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

U ontvangt z.s.m. bericht van uw bestelling, normaal gesproken binnen 12 uur.
Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kieviet, P.J. - Aan een onbekende God ; Het nieuwe testament in de klassieke tijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.