A. Benjamin - Helpende Gesprek

Schrijver:
Titel: Helpende Gesprek
ISBN: 9789060202241
Uitgever: Toorts B.V., Uitgeverij, de
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 14,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Hulpverleners worden regelmatig geconfronteerd met vragen als: Hoe kan uit een eerste gesprek met de patiënt of de cliënt een helpend contact ontstaan? en: Hoe kan uit enkele gesprekken een optimaal helpende relatie groeien? Met 'hulpverleners' worden hier bedoeld: maatschappelijk werkers, artsen, verpleegkundigen, vormingswerkers, agogisch werkers, personeelswerkers, psychiaters, psychotherapeuten, psychologen, pastores enzovoort. Ook in andere beroepen of relaties kan een 'helpend gesprek' onderdeel uitmaken van de dagelijkse taak, waarbij met name openheid, echtheid en creativiteit van belang zijn.
In dit boek wordt veel aandacht aan het gezamenlijke groeiproces besteed. De talrijke voetangels en klemmen die zich in gesprekken regelmatig voordoen, worden per item behandeld, zoals: aandacht voor de omgeving waarin wordt gesproken, eerlijk zijn, respect tonen, de mate van begrip, persoonlijke en beroepsethiek, notities maken, bandopnamen, open en gesloten vragen, onderbrekingen, herhalen, verduidelijken, interpreteren, verklaren, aanmoedigen, aandringen, tegenspreken, mopperen, humoristisch zijn en hoe een gesprek afsluiten.
Alfred Benjamin laat in dit bijzonder instructieve boek zien dat niet alleen praten, maar vooral ook luisteren een essentieel onderdeel van een helpend gesprek is. De vele herdrukken bewijzen dat Het helpende gesprek een onmisbaar boek is. Het geeft inzicht in gesprekstechniek in het algemeen en in hoe gesprekken in de geestelijke gezondheidszorg verlopen, waardoor het boek tevens een drempel kan wegnemen voor wie hulp zoekt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Benjamin - Helpende Gesprek