J. Trapman, J. Trapman - Luther is mij volkomen vreemd

Schrijver:
Titel: Luther is mij volkomen vreemd
ISBN: 9789022845370
Uitgever: Unieboek / Het Spectrum
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 16,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In het Luther-jaar is de profetische gestalte van de Duitse reformator op velerlei wijze belicht. Uiteraard komt daarbij ook zijn verhouding tot Erasmus ter sprake. Aanvankelijk had Luther veel waardering voor Erasmus wetenschappelijke prestaties, maar hij beseft al spoedig dat de humanistische geleerde hem op het vlak van de genadeleer niet zou kunnen volgen. Erasmus zag Luther oorspronkelijk als medestrijder tegen wantoestanden in kerk en samenleving, en nam hem tegen aanvallen van conservatieve zijde in bescherming. Toen het hem duidelijk werd dat de radicaliteit van Luthers programma tot een scheuring binnen de christenheid zou leiden, distantieerde hij zich van Luther en verklaarde hij dat diens zaak hem volkomen vreemd was. Erasmus was afkerig van wanorde en revolutie en vreesde dat de reformatorische beweging de prille humanistische cultuur zou wegvagen.
Deze selectie uit Erasmus' brieven laat zien dat de breuk met Luther onvermijdelijk was. Erasmus' keuze voor matiging was niet opportunistisch, maar principieel. De brieven illustreren tevens op treffende Wijze de precaire positie van degene die weigert zich te laten polariseren', omdat hij zijn idealen niet terugvindt in de hem opgedrongen alternatieven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. Trapman, J. Trapman - Luther is mij volkomen vreemd