Scheuer, Margeet, Liesbeth Takken - Aan de wieg van de MARVA en

Schrijver:
Titel: Aan de wieg van de MARVA en de beginperiode van haar bestaan - Schetsen uit de geschiedenis van de marine Vrouwen Afdeling van 1944 - 1950
Taal: Nederlands
Uitgever: Vereniging van ex- en actief dienende vrouwelijke militairen der Koninklijke Marine, 1989
Bijzonderheden: ZEER GOED - Paperback, 116 pagina's
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Conditie: De kaft is op en langs de rug wat vergeeld en de voorzijde heeft wat "vingervlekken'.

De Marine Vrouwenafdeling (vaak afgekort tot Marva), was een afdeling binnen de Koninklijke Marine waarin vrouwen op vrijwillige basis konden dienen bij de krijgsmacht. De taken bestonden vooral uit ondersteunende werkzaamheden, zodat de man vrijgemaakt kon worden voor de vloot.

De Marva werd op 31 oktober 1944 in Londen opgericht, en werd in 1952 een beroepskorps. Francien de Zeeuw was de eerste Marva.

Het eerste schip waarop ook vrouwen ingedeeld werden was Hr. Ms. Zuiderkruis. Alhoewel de mannenwereld van de Koninklijke Marine voornamelijk sceptisch was over vrouwen in de marine, leidde de Marva uiteindelijk tot volledige integratie van vrouwen. De Marva werd dan ook op 1 januari 1982 opgeheven. Dit conform een verdrag van de Verenigde Naties betreffende gelijke kansen voor mannen en vrouwen.
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 6,65. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
De aangeboden boeken worden verkocht ten behoeven van het onderhoudsfonds van de Protestantse kerk in Bergen op Zoom. De opbrengst wordt gebruikt voor het jaarlijkse onderhoud van dit Rijksmonument.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Scheuer, Margeet, Liesbeth Takken - Aan de wieg van de MARVA en de beginperiode van haar bestaan - Schetsen uit de geschiedenis van de marine Vrouwen Afdeling van 1944 - 1950 Scheuer, Margeet, Liesbeth Takken - Aan de wieg van de MARVA en de beginperiode van haar bestaan - Schetsen uit de geschiedenis van de marine Vrouwen Afdeling van 1944 - 1950 Scheuer, Margeet, Liesbeth Takken - Aan de wieg van de MARVA en de beginperiode van haar bestaan - Schetsen uit de geschiedenis van de marine Vrouwen Afdeling van 1944 - 1950 Scheuer, Margeet, Liesbeth Takken - Aan de wieg van de MARVA en de beginperiode van haar bestaan - Schetsen uit de geschiedenis van de marine Vrouwen Afdeling van 1944 - 1950

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Brodgar Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Brodgar Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Brodgar Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Brodgar Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Brodgar Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.