Onghena, Sofie - Blauw bloed en confituur: verborgen recepten v

Schrijver:
Titel: Blauw bloed en confituur: verborgen recepten van 'moderne' adellijke eetcultuur
Taal: Nederlands
Uitgever: Veerhuis
Bijzonderheden: 2006 hardcover, 110pp, 22x22cm, zeer goede staat, tussen twee pag, vlekje (wrs vliegje);komt uit bibliotheekcollectie maar gezien de staat nooit of nauwelijks uitgeleend.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kastelen behoren voor veel mensen tot een sprookjeswereld. Een decor met immense balzalen, muffe vergetelputten, oneindige gangen, statige trappen, majestueuze torens en perfect georchestreerde lakeien. Aangezien het sprookjeshof volop schranst en feest, zijn er keukens, koks en gouden lepeltjes nodig. Sofie Onghena schrijft echter geen sprookjes, maar roept even fantastische beelden op van kastelen en hun geheimen, heren en dames van stand, schitterende feesten, service a ru sse, zeemzoete desserts, etiquette, dure wijnen en, inderdaad, gouden eetgerei. Zij verkent in dit boek de wijze waarop werd en wordt gegeten in enkele kastelen in Vlaanderen in de 19de en 20ste eeuw. Zij heeft daarvoor rekeningen, notities en receptenboekjes in archieven geraad-pleegd, kasteelbezitters en dienstpersoneel gesproken, foto's verzameld en slotbibliotheken doorsnuffeld. De auteur presenteert een afgezonderde wereld van zowel overdadige luxe als sobere eenvoud. Waarom bewaarde een kasteelvrouwe het recept van wentelteefjes (pain perdu), en noteerde een ander dat een gerecht aan de dure kant was omdat het teveel suiker bevatte? Het zijn de familierecepten van tantes en grootmoeders, kleine kooktips gekrabbeld op de achterkant van een oude briefomslag, of kanttekeningen over de dagelijkse voorkeuren van de baron. We zien de omgang van de adel met het koninklijk hof, het gedrag en taken van het personeel, de gescheiden levens van 'hoog' en laag' binnen de kasteelmuren, de tafelschikking, het goed domeinbeheer, de experimenten met fruit- en groenteteelt, het onderhoud van de ijskelder, het imposante fornuis en het verfijnde eetgerei, als-ook de in de loop der tijd veranderende contacten tussen kasteelbewoners en dorpelingen. Laat u meeslepen door cultuurhistorische verhalen en culinaire geschiedenissen uit Vlaamse kastelen en krijg de smaak te pakken die adellijke tongen streelde.
Verder lezen

Pythia uit Maastricht

particulier

Logo Pythia

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Onghena, Sofie - Blauw bloed en confituur: verborgen recepten van 'moderne' adellijke eetcultuur Onghena, Sofie - Blauw bloed en confituur: verborgen recepten van 'moderne' adellijke eetcultuur Onghena, Sofie - Blauw bloed en confituur: verborgen recepten van 'moderne' adellijke eetcultuur Onghena, Sofie - Blauw bloed en confituur: verborgen recepten van 'moderne' adellijke eetcultuur Onghena, Sofie - Blauw bloed en confituur: verborgen recepten van 'moderne' adellijke eetcultuur Onghena, Sofie - Blauw bloed en confituur: verborgen recepten van 'moderne' adellijke eetcultuur Onghena, Sofie - Blauw bloed en confituur: verborgen recepten van 'moderne' adellijke eetcultuur

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Pythia

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Pythia
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Pythia een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Pythia vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Pythia kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.