Drs. K. Exalto, ds. W. van Gorsel en ds. H. Harkema - Exalto, D

Schrijver:
Titel: Exalto, Drs. K. (e.a.)-Zij die bleven
ISBN: 9026608101
Uitgever:
Bijzonderheden: Zij die bleven, schetsen over leven en werk van acht predikanten die niet met de Afscheiding meegingen door drs. K. Exalto, ds. W. van Gorsel en ds. H. Harkema.  Bij de Afscheiding van 1834 kwam de eerste grote scheur in het protestantisme in Ned...
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Zij die bleven, schetsen over leven en werk van acht predikanten die niet met de Afscheiding meegingen door drs. K. Exalto, ds. W. van Gorsel en ds. H. Harkema. 
Bij de Afscheiding van 1834 kwam de eerste grote scheur in het protestantisme in Nederland. Enkele predikanten en vele kerkleden verlieten, al dan niet gedwongen, de Nederlandse Hervormde Kerk. De motieven en namen van hen die gingen zijn in de loop der jaren telkens weer opnieuw beschreven; tot nog toe werd echter nauwelijks aandacht geschonken aan hen die bleven: de vele predikanten en gemeenteleden die ondanks hun bezwaren toch hun taak en hun roeping in de oude vaderlandse kerk zagen liggen. Over leven en werk van acht predikanten die bleven gaat dit boek.
In dit boek worden de volgende predikanten besproken: Nicolaas Schotsman, Jacobus Johannes le Roy, Dirk Adrianus Detmar, Bernardus Morees, Dirk Molenaar, Cornelis Carel Callenbach, Jan Jacob Knap sr. en Alphonse Pierre Antoine du Cloux.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Drs. K. Exalto, ds. W. van Gorsel en ds. H. Harkema - Exalto, Drs. K. (e.a.)-Zij die bleven