Ir. J. van der Graaf (red.), C. Blenk, G. van den Brink, R.H. Kieskamp

Schrijver:
Titel: Graaf, Ir. J. van der (red.)-Belijden met hoofd en hart
ISBN: 9789043506687
Uitgever:
Bijzonderheden: Belijden met hoofd en hart, Gereformeerd leven tussen gisteren en morgen onder redactie van Ir. J. van der Graaf, met bijdragen van C. Blenk, G. van den Brink, R.H. Kieskamp, C.A. van der Sluijs, J.J. Tigchelaar en W. Verboom.  Gereformeerd belij...
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Belijden met hoofd en hart, Gereformeerd leven tussen gisteren en morgen onder redactie van Ir. J. van der Graaf, met bijdragen van C. Blenk, G. van den Brink, R.H. Kieskamp, C.A. van der Sluijs, J.J. Tigchelaar en W. Verboom. 
Gereformeerd belijden is geen status quo. In elke tijd is het nodig om wat van de vaderen is geëerfd opnieuw te verwerven. Het gereformeerd belijden vraagt om eigentijdse actualisering, wat meer is dan alleen maar naspreken van wat eeuwen geleden werd vastgelegd, ook niet om louter formeel te belijden. Het gaat om meebetuigen en doorgaand getuigen.
De Nederlandse Geloofsbelijdenis spreekt bij herhaling over geloven met het hart en belijden met de mond. De belijdenis is naar haar inhoud ook bevindelijk van aard.
In dit boek werken zes auteurs uit hervormd gereformeerde kring deze uitgangspunten nader uit. Ingezet wordt met een hoofdstuk over het onopgeefbare in de traditie van de Reformatie. Van daaruit wordt aandacht gegeven aan het zicht op Israël en de volkeren, gereformeerde spiritualiteit, ethiek in het licht van de confessie maar ook het kerk-zijn in gereformeerde zin. Afgesloten wordt met een bijdrage over de christelijke hoop.
Het boek als geheel staat in een theologisch kader. Elk van de auteurs refereert aan of is in gesprek met theologen van gisteren en vandaag.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ir. J. van der Graaf (red.), C. Blenk, G. van den Brink, R.H. Kieskamp, C.A. van der Sluijs, J.J. Tigchelaar en W. Verboom - Graaf, Ir. J. van der (red.)-Belijden met hoofd en hart