Bernt Hugenholtz, Paul Schnabel - Beter Internet

Schrijver:
Titel: Beter Internet
ISBN: 9789038869667
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Internet gaat van hype naar hype. Interactiviteit en participatie zijn het laatste jaar opnieuw in zwang geraakt. Elke krant heeft tegenwoordig blogs en discussiefora voor zijn lezers, en hippe fabrikanten willen consumenten bij hun product betrekken. Wie écht modern wil zijn begint over creatieve collaboratie en wikicratie, wie al langer meeloopt bromt dat al die nieuwe technieken niets anders zijn dan oude wijn in nieuwe zakken.
Maar op dit moment gebeurt er veel interessants op internet. Technieken die eerder alleen door doorgewinterde nerds gebruikt werden, zijn nu drastisch vereenvoudigd en daarmee voor iedereen ontsloten. Software is meer op gezamenlijk gebruik toegesneden en om die reden is er een nieuw en aanstekelijk enthousiasme over de mogelijkheden van het net. We staan op het punt de overstap te maken van een statisch web naar Web 2.0: de vernieuwde, verbeterde versie van internet.
Maar wat denken geleerde buitenstaanders van de ontwikkelingen op internet? In dit boek komen vier van hen aan het woord: Bernt Hugenholtz (hoogleraar informatierecht), Paul Schnabel (directeur Sociaal Cultureel Planbureau), Abram de Swaan (hoogleraar sociologie) en Michiel Schwarz (consultant technologische cultuur).
Zijn de dingen die nieuw zijn op internet ook nieuw daarbuiten? Is internet de motor van verandering die de optimistische aanhangers van de Web 2.0-gedachte erin zien, of is het eerder zo dat veranderingen die elders al langer gaande waren, nu ook hun beslag vinden op internet? Wat kunnen internetliefhebbers leren van andere vakgebieden?

In 2005 startte XS4ALL, samen met uitgeverij Nijgh Van Ditmar, de boekenreeks 'The Next Ten Years'. Deze zesdelige serie belicht ontwikkelingen op internet en de maatschappelijke veranderingen die internet teweegbrengt.
Eerder in deze serie verschenen Medische geheimen (2005) over de risico s van het elektronisch patiëntendossier, Een wereld te winnen (2006) over gaming als sport, cultuur en economie en Korte verhalen voor de nabije toekomst (2007), met daarin jonge schrijvers aan het woord over de nieuwe media.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bernt Hugenholtz, Paul Schnabel - Beter Internet