Michel Faber - Lelieblank, scharlaken rood

Schrijver:
Titel: Lelieblank, scharlaken rood
ISBN: 9789056174842
Uitgever: Halewyck, Uitgeverij van
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 15,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Lelieblank, scharlaken rood is een historische roman geschreven door Michel Faber. Het boek speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk in Engeland en volgt het leven van Sugar, een jonge prostituee in het Londense bordeel van mevrouw Castaway.

Sugar is een intelligente en ambitieuze vrouw die droomt van een beter leven. Ze heeft een bijzonder talent voor het schrijven van erotische verhalen en haar klanten zijn dol op haar fantasierijke verhalen. Op een dag komt William Rackham, een welgestelde en getrouwde man, bij het bordeel en raakt gefascineerd door Sugar. Hij besluit haar te 'kopen' en neemt haar mee naar zijn huis als zijn persoonlijke maîtresse.

Terwijl Sugar haar leven in de hogere klasse begint, ontdekt ze dat William niet de charmante en gulle man is waar ze op had gehoopt. Hij is egoïstisch, onbetrouwbaar en heeft weinig interesse in haar behoeften en verlangens. Sugar begint echter een onverwachte band te ontwikkelen met Sophie, de zwakke en ziekelijke vrouw van William, die gevangen zit in een liefdeloos huwelijk.

Terwijl Sugar en Sophie steeds closer worden, groeit ook de onvrede van Sugar met haar situatie. Ze besluit haar eigen lot in handen te nemen en haar talenten te gebruiken om een beter leven voor zichzelf en Sophie te creëren. Ze begint te schrijven aan een roman, waarin ze haar eigen ervaringen en verlangens verwerkt.

Lelieblank, scharlaken rood is een meeslepende roman die de lezer meeneemt naar het Victoriaanse Londen en de donkere kanten van de samenleving van die tijd. Michel Faber schetst een levendig en gedetailleerd beeld van het leven in een bordeel en de hypocrisie van de Victoriaanse moraal. Hij exploreert thema's als macht, seksualiteit, klasseverschillen en de zoektocht naar vrijheid en geluk.

Het boek is prachtig geschreven en Faber weet de sfeer en de personages op indringende wijze tot leven te brengen. Sugar is een complexe en intrigerende hoofdpersoon, die ondanks haar moeilijke omstandigheden haar eigen weg probeert te vinden. Haar verhaal is zowel hartverscheurend als inspirerend en laat de lezer nadenken over thema's als gender, identiteit en de beperkingen van de maatschappij.

Lelieblank, scharlaken rood is een meeslepende en aangrijpende roman die de lezer niet onberoerd zal laten. Het is een boek dat je aan het denken zet en je meesleept in het leven van de personages. Michel Faber weet op meesterlijke wijze een historisch tijdperk tot leven te brengen en tegelijkertijd universele thema's aan te snijden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Michel Faber - Lelieblank, scharlaken rood